Ovo je šest savjeta uz koje će vaši ručnici izgledati kao novi

Foto: 123 RF

NITKO se ne voli nakon tuširanja omotati u grubi i sivi ručnik koji je ne tako davno bio mekan i snježnobijele boje.

Rachel Cohen, osnivačica jedne domaće robne marke, ima šest odličnih savjeta koji će vam pomoći da vaši ručnici što dulje zadrže stari sjaj.

Perite ih u hladnoj vodi

"Tradicionalna metoda je korištenje tople vode prilikom pranja rublja, ali za ručnike je bolja hladna voda. Tako ćete spriječiti skupljanje šavova, a i boje će ostati postojanije."

Zaboravite na omekšivače rublja

"Da bi vaši ručnici bili ultra mekani, zaboravite na omekšivače tkanine čije kemikalije mogu oštetiti vlakna. Umjesto toga ubacite tenisku lopticu u sušilicu kako bi bili što mekši. Obavezno ih perite odvojeno od ostale odjeće kako biste im produljili životni vijek."

Nemojte ih presušiti

"Ručnici koji jako upijaju suše se brže pa ih u sušilici sušite što kraće moguće. Možete ih i izvaditi prije nego što se sasvim osuše te ih osušiti na zraku. Nemojte koristiti ni maramice za sušilicu jer tijekom vremena smanjuju sposobnost upijanja ručnika."

Dozirajte deterdžent

"Zbog previše deterdženta vaši će se ručnici teže isprati. Odredite točnu količinu deterdženta prema specifikacijama proizvođača."

Kombinirajte tekući deterdžent s onim u prahu

"Svaki će obaviti posao, ali prašci će imati bolji učinak u toploj vodi. Međutim, tekuća formula može biti bolja za određene mrlje, pogotovo one na koje se može nanijeti izravno."

Izbijelite ih

"Umjesto klasičnih izbjeljivača koji mogu oštetiti tkaninu, pokušajte sa sodom bikarbonom i alkoholnim octom. Dodajte 200 grama sode u perilicu rublja zajedno s vašim omiljenim deterdžentom, a zatim dodajte 125 mililitara octa tijekom ispiranja. Ručnici će vam biti zahvalni."

Pročitajte više