Ovo je top 14 božićnih filmova za cijelu obitelj

Foto: Pinterest

DOSTA vam je "Sam u kući 1,2,3,4,5", a želite sa svojom obitelji uživati u zabavnim božićnim filmovima umotani u veliku zajedničku dekicu? Ono - zar se moramo bazirati na prožvakani TV program? Ne, naravno! jupi! Nešto novo, nešto super zabavno. Konačno jedan neviđen Božić uz tople blagdanske dogodovštine Muppetovaca, Charlie Browna, Mickeya i Minnie te mnogih drugih filmskih i animiranih junaka vrhunske produkcije. 

Ali ne donosimo vam samo novitete. Podsjetit ćemo vas i na neke stare naslove u kojima smo u nekim davno zaboravljenim vremenima uživali, ali nas već godinama nisu podsjetili na njih. Što ćemo, valjda je televizijskim kućama jeftinije copy/pejstat programe iz prošle, pretprošle, pretpretprošle i svih onih minulih godina. 

Recimo da smo se poželjeli promjene. 

Hajdemo onda zaviriti u videoteku novijeg doba: 

1. Arthur Christmas 

Previše smo već vidjeli priča o Djedici i Bakici, pa sada konačno možemo zaviriti u život njihovog sina Arthura. Riječ je o animiranoj priči sina koji pomaže svom tati na najstresniji dan u godini, a milozvuke poznatih božićnih pjesama nadopunjuje čak i Justin Bieber. 

2. Polar Express

Ako vjerujete - možete sve. Baš kao i maleni dječak koji se zaputi na daleki Sjeverni pol u epskoj priči Polar Expressa. 



3. The Muppet Christmas Carol 

Možete li, odnosno, želite li uopće odoljeti neodoljivim Muppetima u klasičnom Charles Dickens ostvarenju i uopće jednom od najiščekivanijih Muppet ostvarenja? Vjerujemo da ne. Uživajte onda. 



4. The Original Christmas Classic

Zabava za cijelu obitelj s najboljim božićnim likovima u fenomenalnom retro štihu! Dosta vam je superiorne digitalizacije - onda ćete sigurno postati fan ovih klasičnih old school likova. 


5. Merry Christmas Olivia

Zanima li vas kako je to kada se Božić slavi na ljeto, a zabavu organizira preslatka svinjica Olivia? Pa, ono, smiješno i s nekoliko malih, sitnih preprekica. 

 
6. Miracle On the 34 Street

Ovaj je čaroban film snimljen po uzoru na istoimeni holivudski klasik iz 1947. godine, a govori o malenoj šestogodišnjoj djevojčici koja je prestala vjerovati. Sve dok jednog blagdanskog dana nije opet - povjerovala. 



7. Elf 
 
Kombinacija Willa Farella i Elfa koji nije patuljak, ali je patuljak. Ili nije, odnosno radije pogledajte sami. 

 
8. Mickey's Magical Christmas: Snowed In at the House of Mouse 

Zamislite veselog Mickey Mousea pomnoženog s čak 35 drugih Disneyevih likova i svi zajedno propagiraju toplu čaroliju Božića. Zvuči super božičastično zar ne? 



9. Curious George A Very Monkey Christmas

Kakve veze imaju majmuni s Božićem? Imaju ako je riječ o majmunastoj priči i potrazi za savršenim poklonom onome koji ima baš sve. 


 
10. Fred Claus

Ako vam se ne da gledati priča o djedičinom sinu Arthuru, ili ste je već pogledali, onda svakako škicnite na zabavan obiteljski filmić o djedičinom ne baš zlatnom bratu Fredu. Božićna ne baš super topla priča za sve one kojima je dosadila sva ona klasična božićna čarolija. 


 
11. A Charlie Brown Christmas 

Tek što smo svjedočili premijeri The Peanut filma s Charlie Brownom, Snoopyjem i ekipom, a već nam u domove stiže ova super božićna ekranizacija.  
 


12. The Dog Who Saved Christmas 

Ljubitelji pasa i psećih filmova ovo je pravi hit za vas! A svi vi kojima još uvijek nije dosta Kevina i njegovih Sam u kući priča, znajte da je upravo ovaj pseći film najsličniji priči Kevinu i smotanim robijašima. Naslov sam kaže tko je uspio riješiti stvar. 



13. A Christmas Story 

Vjerujemo da ne postoji čovjek tko u jednom periodu svog života nije uživao u ovoj priči. Srećom pa  u njoj sada mogu uživati i vaši klinci. 



14. It's a Wonderful Life 

Još jedan retro uradak za sve klasičare. Kaže se da nikada niste premladi da bi pogledali ovaj stari film jer priča o stvarima koje živote znače iste su koju god generaciju pogledamo. 

Pročitajte više