Ovo je zabluda o vođenju ljubavi u kojoj roditelji žive prije rođenja djece

Foto: 123RF

DOLASKOM bebe u naš život, sve se mijenja, a posebno ljubavni život, htjeli mi to priznati ili ne. 

Nova studija iz Velike Britanije, kao dio kampanje Help-Link's Expectation Vs Reality, ispitala je 2000 budućih i 2000 sadašnjih roditelja i potvrdila da je ono što parovi misle o tome kako će izgledati njihov ljubavni život, zapravo daleko od stvarnosti.

Čak 92 posto očekuje da će i dalje biti sretno zaljubljeni u svoje partnere i nakon što postanu roditelji, a 61 posto misli da će imati dobar ljubavni život. Budući roditelji isto tako očekuju da će izaći sa svojim partnerom najmanje tri puta mjesečno, a ljubav voditi barem tri puta tjedno. 

Ipak, rezultati sadašnjih roditelja bili su nešto drugačiji.

Jedan par od njih pet uopće ne vodi ljubav, 31 posto nije više zaljubljeno u svog partnera ili partnericu, više od 50 posto ne izlazi na večere, a 18 posto već je napustilo svoje partnere.

S 12 posto njih djeca spavaju više od tri puta tjedno u zajedničkom krevetu, 19 posto ih provodi besane noći više od tri puta tjedno, 56 posto se muči s pronalaskom dobre dadilje, a izlazak jednom mjesečno smatraju pravom srećom. Njih 24 posto uopće nije sretno svojim seksualnim životom. 

Rezultate ovog istraživanja potvrdila je nedavno i jedna mama podijelivši svoje iskustvo i tražeći savjet na forumu Mumsnet. Otkrila je da osjeća silan pritisak od strane supruga s kojim je 18 godina u braku, ali je jednostavno previše iscrpljena za bilo kakvu razmjenu nježnosti. On je nedostatak intimnosti protumačio kao znak da ga više ne voli.

Pročitajte više