Podijatar otkriva na što trebamo pripaziti prilikom odabira dječje obuće

Foto: Shutterstock

ODABIR odgovarajuće obuće za dijete iznimno je važan jer se stopala upravo u dječjoj dobi najviše razvijaju i rastu. Liječnici zato često naglašavaju da je prilikom kupovine obuće vrlo važno obratiti pažnju na nekoliko važnih čimbenika koji će utjecati na izbor kvalitetne obuće, ali samim time i na razvoj djetetove noge.

Podijatar Paul, koji na TikToku objavljuje sadržaj vezan za dijagnostiku, prevenciju i liječenje bolesti stopala, objavio je video u kojem objašnjava upravo to, na što bi svaki roditelj trebao pripaziti kada je riječ o odabiru obuće za dijete. Kako objašnjava, na nekoliko je stvari posebno važno obratiti pozornost.

@paulthepodiatrist When heading out today with your little ones, be sure to check that their shoes have these five feetures 👣 if you want some kids shoes recommendations, let me known in the comments section! #fypsg #foryousingapore #health #shoes #kids #paediatrics #asicsshoes ♬ nintendo wii (mii channel) song - julie on the internet

Prema njegovom mišljenju, dječja bi obuća trebala imati vezice ili čičak, čvrstu petu, dovoljno širok i prostran prednji dio, biti dovoljno lagana da se može savijati te imati čvrst potplat.

Pročitajte više