Poznati časopis potiče tinejdžerice na samozadovoljavanje zbog čudnog razloga

Foto: 123RF

U ČASOPISU Teen Vogue objavljen je članak koji ohrabruje tinejdžerice da se zadovoljavaju kako bi “primile čaroban orgazam”. Očekivano, izazvao je podijeljene reakcije javnosti.

Članak naslova ‘Kako koristiti seksualnu magiju s ciljem manifestiranja najbolje verzije sebe’ govori o “seksualnoj magiji” i tome da “orgazmi mogu biti najsnažniji alat koji pomaže manifestirati želje”.

“Okultisti vjeruju da orgazmi mogu pomoći očistiti tijelo, proizvesti čarobnu moć i vitalni su alat u manifestiranju želja”, navodi se u spornom članku.

“Seksualna magija može biti nevjerojatan način da se počnu provoditi ciljevi i manifestirati snovi, a sve koncentriranjem i oslobađanjem osobne energije u svijet”, pojašnjeno je.

Članak je na internetu objavljen 25. lipnja i reakcije otada ne jenjavaju. Neki korisnici interneta misle da tinejdžerski časopis ne bi trebao moliti mlade žene da masturbiraju kako bi osjetile ‘čaroliju’.

Najžešće kritike mogu se čuti od američkih konzervativaca koji su upozorili da bi se Teen Vogue ovoga trebao stidjeti.

“Samozadovoljavanje vam neće pomoći da dobijete odličnu ocjenu iz matematike, spriječite razvod roditelja, da dobijete glavnu ulogu u školskoj predstavi ili više pratitelja na Instagramu”, poručili su i dodali da ovo nije lekcija koju bi tinejdžeri trebali učiti. 

“Najveći problem je što je publikacija informirala žene da mogu kontrolirati svoje živote kroz snagu orgazma.”

Komentatori na društvenim mrežama također smatraju da je članak pretjeran.

“Nemam riječi. Teen Vogue doslovno potiče vračanje”, jedan je od napisa.

“Ovo nije baš u tinejdžerskom duhu”, kaže druga, dok treća smatra da je poznati časopis “moralno bankrotirao”.

Međutim, postoje i oni koji ne vide problem u članku koji, prema njihovom mišljenju, samo izražava drugačiji pogled na orgazme i masturbaciju.

“Djevojke, uživajte. I, zapamtite, samozadovoljavanje nikad neće dovesti do neželjene trudnoće”, savjetovala je jedna žena.

Teen Vogue članak nije uklonio, a komentare koje su njime izazvali, zasad, nisu komentirali.

Pročitajte više