Primalje podijelile na kojih pet stvari za bebe budući roditelji bacaju novac

Foto: Shutterstock

KAD prvi put postajete roditelji, može biti vrlo teško suziti izbor na ono što točno trebate za sebe i bebu. A uz rastuće troškove, poželjeno je ne trošiti novac na stvari koje nećete koristiti. Zato su primalje za The Sun navele pet stvari za koje bi savjetovale roditeljima da ih ne kupe.

Dodaci za dječju sobu

"Iako je lijep osjećaj urediti sobu za bebu, stvarnost je takva da ona u njoj uopće neće provoditi puno vremena", kažu.

Prema The Lullaby Trustu, novorođenče treba spavati u roditeljskoj sobi prvih šest mjeseci života kako bi se smanjila mogućnost sindroma iznenadne dojenačke smrti. A to vrijedi i za dnevno i za noćno spavanje.

Primalje savjetuju da spremite novac i pričekate da dijete bude spremno za vlastitu sobu, a onda je uredite i opremite.

Pokretne kolijevke

U posljednje vrijeme pokretne kolijevke postale su hit, ali primalje kažu da je biti u rukama roditelja ono što beba stvarno želi.

"Zato je bolje razmisliti o kupnji nosiljke koja će omogućiti da beba bude uz vaše tijelo, da prima vašu toplinu i da je umirite onako kako je potrebno. Istovremeno ćete imati slobodne ruke da radite što god trebate", pojašnjavaju.

Kupke za bebe

Tek rođenim bebama dovoljno je kupanje vodom u kojoj je par kapi bademovog ili maslinovog ulja. 

"Nema potrebe da ulažete u kozmetičke proizvode, barem u prvim mjesecima djetetovog života", navode.

Oprema za hranjenje adaptiranim mlijekom

Ako planirate dojiti, nema smisla ulagati novac u bočice, sterilizatore i grijače mlijeka.

"Takve stvari su skupe, a i veća je vjerojatnost da ćete ih koristiti ako ih već imate u kući. To može dovesti do preranog završetka dojenja. Ako planirate hraniti bebu formulom, onda kupite jednostavne stvari za početak. Dovoljno je da imate formulu, nekoliko bočica i sterilizatora iako bočice možete prokuhati i u običnom loncu u ključaloj vodi", savjetuju.

Izdajalice

Primalje smatraju da vam izdajalica vrlo vjerojatno neće trebati u prvim danima.

"Hranjenje bebe na prsima je najbolji način da dojenja da osigurate količinu mlijeka potrebnu vašoj bebi. Ako vam izdajalica zatreba iz nekog razloga, uvijek ćete je moći naknadno nabaviti", poručuju.

Pročitajte više