Reality zvijezda ostacima izdojenog mlijeka nahranila psa

JILL Duggar Dillard otkrila je da je svojoj kujici Fenni dala ostatke izdojenog mlijeka. 30-godišnja zvijezda reality showa 19 Kids and Counting na Instagramu je pojasnila da je u zamrzivaču našla izdojeno mlijeko. Prvo ga je kušao njen trogodišnji sin Samuel Scott, ali mu se nije svidjelo, pa ga je dala obiteljskom psu.

"Imala sam u zamrzivaču još malo svog mlijeka koje je ondje stajalo par godina. Obojicu sinova sam prestala dojiti oko njihove druge godine, a Sam će uskoro napuniti 4. Znam, znam, vjerojatno su sve nutritivne prednosti majčinog mlijeka nestale dosad", napisala je na Instagramu. 

Potom je stala u obranu svoje odluke, spremna na kritike.

"Mlijeko nije izgledalo loše ili imalo neugodan miris, pa sam ga prvo dala sinu koji ga je htio kušati. Očekivano, nije mu se svidjelo. I prije nego što me napadnete jer sam ga dala psu, moram reći da je ona dobro. Posve je u redu. Ne bih dala psu ništa od čega bi se razbolio", pojasnila je Duggar.

Inače, prema preporukama udruge RODA, zrelo mlijeko u zamrzivaču s konstantnim dubokim smrzavanjem na -19°C može stajati 6 mjeseci ili dulje, dok u pretincu zamrzivača unutar hladnjaka može biti pohranjeno do 2 tjedna, a u pretincu zamrzivača koji je dio hladnjaka od dva dijela (zamrzivač ima posebna vrata) 3 do 4 mjeseca.

Pročitajte više