Reality zvijezda otkrila da je njezina jednogodišnja kći imala čak dvije amputacije

MADDIE Brown Brush, zvijezda TLC-ove emisije Sister Wives, otkrila je da je njezina kći Evangalynn Kodi nedavno podvrgnuta amputaciji.

Podijelila je fotografiju Evangalynn, koju također zove Evie, a koja nosi zavoje, i otkrila da je njezina kći imala još jedan postupak na ruci.

"Evie je dobila neke velike darove za svoj prvi rođendan", napisala je Brush na Instagramu: "Njezin kirurg postavio je temelje za novo stopalo i mobilnost koju će joj donijeti amputacija. Drugi joj je dao dodatnu pokretljivost u ruci. Kod kuće je i lijepo se oporavlja", napisala je Brown.

Evie je rođena s rijetkim genetskim stanjem nazvanim Fibular aplasia, tibial campomelia, and oligosyndactyly, poznatim i kao FATCO sindrom. Kao rezultat ovog stanja, neke kosti na njezinim ekstremitetima nisu se u potpunosti razvile.

Prema časopisu Journal of Pediatric Orthopedics, Boydova amputacija je "učinkovit lijek za različita stanja donjeg ekstremiteta" te "mogu biti potrebni dodatni postupci nakon početne intervencije za potpunu optimizaciju rezidualnog uda".

Brush, kći zvijezda Sister Wives, Kodyja i Janelle Brown, otkrila je da je njezina kći rođena s FATCO sindromom u emotivnoj objavi na Instagramu prošlog listopada.

"Nije bilo potpuno iznenađenje. Znali smo za neke abnormalnosti prije rođenja", napisala je. "Znali smo da nešto nije u redu kad smo otišli na rutinski ultrazvuk anatomije u 26. tjednu, a ono što je trebalo potrajati 45 minuta, na kraju je trajalo dva sata.

Reality zvijezda rekla je da su ona i njezin suprug odlučili biti otvoreni u vezi s Evieinim putovanjem kako bi pomogli drugim roditeljima koji se možda muče, kao i pokazati svojoj kćeri da njezino stanje nije nešto što se treba skrivati ili čega se treba sramiti, piše Today.

"Kao obitelj odlučili smo biti otvoreni dok prolazimo kroz ovo putovanje. Želimo da Evie uvijek osjeća ponos zbog onoga što je i zbog svega što joj je Bog dao", zaključila je Maddie tada.

 

Pročitajte više