Ronaldu je mama na prvom mjestu: Zbog nje je čak prekinuo i vezu sa supermodelom

JEDAN od najuspješnijih nogometaša današnjice, Cristiano Ronaldo, nikada nije skrivao da mu je obitelj na prvom mjestu. No, jednu od glavnih uloga u njegovom životu ima majka Maria Dolores dos Santos Aveiro.

Ronaldo nikada nije bio blizak s ocem Joseom Dinisom Aveirom te upravo njega krivi za teško djetinjstvo. Naime, njegov otac je umro u 53. godini života od posljedica ovisnosti o alkoholu. U to vrijeme Cristiano je imao 20 godina i igrao je za Manchester United. 

"Bio je pijanac. Nikada nisam vodio s njim normalan razgovor", ispričao je Ronaldo u jednom od intervjua te se rasplakao.

Nogometaš je odrastao sa starijim bratom Hugom, sestrama Liliannom i Elmom, a u dokumentarnom filmu o Ronaldu njegova je majka ispričala da je, dok je bila trudna s Cristianom, razmišljala o pobačaju. 

"On je dijete koje sam htjela pobaciti. Bog nije želio da se to dogodi i blagoslovljena sam zbog toga, a Bog me nije kaznio", priznala je tada.

Ipak, oni su danas neizmjerno bliski te su si međusobna potpora u svim životnim situacijama. Osim toga, nogometaš je često obasipa skupim darovima, pa se tako Maria pohvalila da je prošle godine za Majčin dan od svog sina dobila skupocjeni Mercedes.

Kad god mu se ukaže prilika, trudi se istaknuti koliko joj je zahvalan na svemu te napominje da ne bih uspio bez njezine pomoći i odgoja, a čini se da upravo ona ima velik utjecaj i na njegove ljubavne veze. Naime, početkom 2015. počelo se šuškati o prekidu jednog od tada najslavnijih ljubavnih parova, Cristiana Ronalda i Irine Shayk. Kako je u to vrijeme pisao portugalski Correio da Manha, navodno je nogometaš ostavio Irinu jer nije željela doći u njegovu rodnu Madeiru na rođendanski party iznenađenja za njegovu majku.

Par je neposredno prije toga proveo Božić u Dubaiju, a nogometaš je planirao biti s mamom za njezin rođendan, no Irina nije željela sudjelovati u tome. Kako je tada izvor izjavio, sve to je izazvalo svađu. 

"Irina je loše pričala o Dolores, a Ronaldo je zauzeo majčinu stranu. To je bila kap koja je prelila čašu i već posljednjih nekoliko mjeseci njih dvoje imaju loš odnos", otkrio je tada izvor, kako je pisao Daily Mail. 

Također, navodno u to vrijeme majčinstvo nije bilo Irinin prioritet, dok je Dolores za svoga sina željela partnericu koja će biti i dobra majka Cristianu Jr.

Iako tada već bivši ljubavni par nije to naveo kao razlog prekida veze, sada se ponovno na Facebook profilu The Football Arena pojavila Cristianova izjava koja najbolje dočarava važnost njegove majke.

"Dobro smo se slagali, ali ona je imala naviku govoriti: 'Zašto vodiš svoju majku svugdje gdje idemo? Moraš izabrati između mene i nje.' Odgovorio sam da nikada neću moći napustiti svoju majku zbog druge žene. Ne žalim što sam prekinuo s njom", rekao je slavni nogometaš.

Pročitajte više