Sandra Bullock otvorila dušu o traumama svoje kćeri Laile: Bilo je duboko i mračno

Foto: REUTERS/Mario Anzuoni via Guliver Image

SANDRA BULLOCK, majka dvoje djece, započela je postupak udomljavanja svoje 8-godišnje kćeri Laile kad je djevojčica imala samo dvije i pol godine, a već je bila prošla kroz tri sustava udomiteljstva, piše Daily Mail.

Govoreći u novoj epizodi Red Table Talk s voditeljicama Willow Smith, Jadom Pinkett Smith i Adrienne Banfield-Norris, Bullock je raspravljala o tome kako je morala pohađati tečajeve roditeljstva o brizi za dijete s traumom prije nego što je Lailu dovela kući.

Godinama su se borili s Lailinim "okidačima"

Bullock je postala majka u nešto zrelijim godinama, ističući da je cijelim srcem u tome. "Znala sam da ću biti majka. Znala sam da neću biti majka u mladosti" rekla je.

Posvojila je svog sina Louisa 2010., kad je imao tri i pol mjeseca, a Lailu je dovela kući putem udomiteljstva 2015. godine. "Doživjela sam predivno iskustvo kroz sustav udomiteljstva. Bilo je nevjerojatno teško, ali imam najdivnije dijete koje pokazuje što se nalazi unutar tog sustava", rekla je.

Ali nije bilo lako. "Prošla je tri različita udomiteljstva prije nego što sam je pronašla, a imala je samo dvije i pol godine. To je sustav koji postoji i ljudi za njega ne znaju jer je o tome teško govoriti. Duboko je i mračno."

Počela je pohađati tečajeve o odgoju djece s traumom. "Bila bi u ormaru sa svom odjećom, bila bi na polici s knjigama, skrivala bi se, uvijek je bila spremna otići. Uvijek mi je govori da odlazi. Rekla bih joj: 'Samo znaj da možeš otići, ali ja sam tu. Ne idem nigdje.'"

"Svakodnevno sam viđala okidače koje nisam mogla identificirati jer sam to shvatila osobno", rekla je. "Bilo je jako teško odvojiti se od toga i ne biti povrijeđen jer sve što želiš je ljubav, ali pogodi što? Vaša ljubav to neće odmah prekinuti."

Djevojčica tek posljednje dvije godine dobro funkcionira

"Laila bi skrivala hranu. To je stvar preživljavanja. Apsolutni opstanak. A njezin duh i to što ona jest gurnuli su je naprijed, dalje od okidača i strahova. Oni će se pojavljivati ​​do kraja njezina života, ali ona zna da kad odluči gdje će se dalje školovati, ja selim tamo. To je šala u našoj kući. Morate odabrati isti fakultet ako idete, isti grad u kojem ćete živjeti, jer ja ću tamo živjeti", rekla je.

Rekla je da su Laili bile potrebne godine da pronađe svoju zonu ugode koju su dosegli tek prije otprilike dvije godine i rekla je kad je znala da se to konačno dogodilo: "Nisam morala spavati u sobi s njom i nismo morali sjediti s njom dok ne zaspe."

Pročitajte više