Savjetovanje i skrb o djeci na vrhu popisa poslova najboljih za mlade roditelje

Foto: Unsplash

SAVJETOVANJE, skrb o djeci i zdravstvena ili socijalna skrb na samom su vrhu popisa karijera koje su najbolje za obitelj, tvrde novopečeni roditelji u Velikoj Britaniji. Anketa u kojoj je sudjelovalo 2000 zaposlenih roditelja djece u dobi od dvije do 17 godina, otkrila je što mladi roditelji najčešće traže kada se vraćaju na posao - prvenstveno je to rad od kuće i fleksibilno radno vrijeme.

Ostale industrije koje su novopečenim roditeljima nudile zadovoljavajuće uvjete i ravnotežu između poslovnog i privatnog života uključivale su poslove u računovodstvu, organizaciji događaja, ljudskim resursima i asistenciji u nastavi, prenosi Mirror.

S druge strane, istraživanje je pokazalo da su posao policajca, odvjetnika ili novinara na samom dnu popisa karijera u kojima se poslodavci prilagođavaju mladim roditeljima. Također se pokazalo da gotovo polovica roditelja, njih 48 posto, želi raditi u okruženju koje je više naklonjeno obitelji, a samo 18 posto smatra da je njihov povratak na posao nakon rođenja djeteta prošao iznenađujuće dobro.

Roditelji žele razumijevanje šefa i neradne vikende

Istraživanje je pokazalo da 34 posto novopečenih roditelja pri povratku na radno mjesto najviše cijene poslodavca koji ima razumijevanja, a njih 40 posto kao važnu stavku navodi dobre odnose s kolegama na poslu. Iako 57 posto ispitanika tvrdi da se njihovi prioriteti nisu promijenili nakon što su postali roditelji, kod nekih je ipak došlo do određenih promjena.

Čak 48 posto mladih roditelja nakon dobivanja djeteta više nije željelo raditi prekovremeno, dok je 44 posto njih odbilo raditi vikendom. Gotovo trećina ispitanika, točnije 31 posto, u potpunosti je promijenila karijeru.

Pročitajte više