Serena Williams oduševila porukom za sve zaposlene mame koje su pod stresom

SLAVNA tenisačica nikada nije skrivala da i sama osjeća pritisak da bude savršena majka. Svima je jasno da su takva očekivanja nerealna, ali s njima se mnoge žene i dalje bore.

Naime, 2017. godine ona i njezin suprug Alexis Ohanian dobili su kćer Alexis Olympiju, a o tome koliko je teško uskladiti karijeru i majčinstvo možda najbolje govori Serenin tadašnji sportski rezultat. Gotovo istog trenutka je s prvog mjesta na ljestvici pala na nevjerojatno 453. mjesto, sve to zato što je imala dijete.

Međutim, Williams se ubrzo opet našla na vrhu. U siječnju ove godine je čak pobijedila na ASB Classicu na Novom Zelandu, što je njezin prvi teniski naslov od kada je postala majka. No na svom Instagramu je priznala kako je postizanje takvih rezultata sada puno teže.

"Nisam siguran tko je snimio ovu fotografiju, ali raditi i biti mama nije lako", napisala je u opisu fotografije na kojoj grli svoju djevojčicu.

"Često sam iscrpljena i pod stresom, a onda odem igrati profesionalni teniski meč. Nastavljamo dalje. Toliko sam ponosna i inspirirana ženama koje to rade iz dana u dan. Ponosna sam što sam mama ove bebe", istaknula je slavna tenisačica.

Osim što je sve podsjetila da biti majka, općenito, nije lako, Williams je također dala do znanja da ne morate uvijek biti savršeni roditelji. Ona je jedna od slavnih dama koje redovno ističu da majke diljem svijeta zaslužuju poštovanje i divljenje, a priznaje da toga nije bila svjesna dok nije rodila kćer i shvatila s kakvim se sve izazovima žene susreću.

Pročitajte više