Šest vrsta fotografija vaše djece koje nikada ne biste trebali objaviti na internetu

Foto: Pexels

ERA društvenih medija podarila nam je puno novih fenomena, a mnogi roditelji su zaključili kako su ove platforme idealne za dijeljenje fotografija njihove djece. Iako roditelji pritom mogu imati dobre namjere, objavljivanje nekih fotografija njihove djece može ih dovesti u opasnost.

Zato je portal Bright Side izdvojio šest vrsta fotografija vaše djece koje nikada ne biste trebali objavljivati na internetu:

Fotografije koje otkrivaju u koju školu ili vrtić ide vaše dijete

Čak i mali detalji u pozadini fotografije, poput školske zgrade u daljini ili logotipa sportskog kluba, mogu otkriti dovoljno podataka da vaše dijete dovedu u opasnost.

Isticanje djetetovog imena

Fotografije na kojima je vaše dijete s oznakom s imenom još su jedna vrsta fotografija koje mogu otkriti njegov identitet. Ako i dalje želite objaviti takvu fotografiju, provjerite jeste li zamutili ime na oznaci.

Fotografije na kojima je označena lokacija

Ako volite često izvještavati o svom obiteljskom životu na društvenim mrežama, bolje je da platforme koje upotrebljavate za objavljivanje fotografija ne otkrivaju metapodatke vaših fotografija. Metapodaci ili EXIF ​​podaci sadrže informacije o vremenu i mjestu snimanja te se mogu koristiti za lociranje vašeg djeteta. 

Fotografije koje prikazuju nepokriveno tijelo vašeg djeteta

Nakon što fotografiju prenesemo na internet, više nemamo potpunu kontrolu nad njom i ne znamo tko je može vidjeti, kopirati ili podijeliti. Objavljivanje fotografija na kojima se vidi nago ili djelomično prekriveno tijelo vašeg djeteta može privući mrežne grabežljivce, a zbog takvih fotografija bi se i vaša djeca mogla osjećati neugodno kada odrastu.

Fotografije koje prikazuju ispade ili loše ponašanje

Još jedna vrsta fotografija zbog kojih se vaše dijete može osjećati posramljeno i frustrirano kad ih vidi na internetu su one koje pokazuju njihovo loše ponašanje ili druge trenutke slabosti. Čak i ako se razlog ispada vašeg djeteta čini smiješnim, sjetite se da to za vaše dijete u tom trenutku može biti prava tragedija i ne treba se smijati njegovim osjećajima.

Fotografije koje prikazuju drugu djecu

Pokušavajući zaštititi identitet svoje djece na internetu, ne zaboravite na sigurnost druge djece. Nemojte objavljivati ​​fotografije koje prikazuju drugu djecu, a ako to učinite, zamutite im lica i sve druge detalje koji mogu otkriti njihov identitet ili mjesto na kojem se nalaze.
 

Pročitajte više