Škola objavila video o povratku u školu, roditelji ga opisali apokaliptičnim i tužnim

KORONAVIRUS je drastično promijenio rutinu pa nova pravila vrijede i u vrtićima i školama. Međutim, Manatee County School District s Floride našao se na udaru roditelja zbog videa u kojem su iznijeli informacije o povratku u školske klupe.

Naime, mnogi roditelji kažu da su prizori "apokaliptični" i "tužni" zbog učitelja i djece koji nose vizire i maske, kao i društvene distance koju moraju održavati među sobom.

30-godišnja Erica Howard, majka troje djece, kritiku je objavila na TikToku.

"Činjenica da se ovo događa, da se očekuje da djeca sjede na udaljenosti jedna od drugih, posebno predškolci i djeca vrtićke dobi, ne djeluje mi realno. Škole se trebaju otvoriti zbog roditelja koji moraju raditi i ne mogu tijekom dana biti s djecom, ali to što se traži je nevjerojatno", smatra Howard.

Ova majka je dala i intervju za BuzzFeed News u kojem je rekla da mnogi roditelji dijele video i žale se.

"Tužno mi je sve to. Izgleda kao kazna za djecu. To me rastužuje. Djeca su djeca, a ideja da se fokusiraju na distancu i nose maske na udaljenosti od prijatelja mi slama srce", ističe.

@jugglingthejenkins

I feel like I'm living in an M. Night. Shyamalan movie dude.

♬ original sound - jugglingthejenkins

Roditeljima djece s Floride se nude tri opcije: djeca mogu ići u školu pet dana, kombinirati učenje u školi i kod kuće ili pet dana polaziti virtualnu nastavu.

Pročitajte više