Stomatologinja: Niste loš roditelj ako vaše dijete dobije karijes

Screenshot: TikTok

Roditelji se često smatraju odgovornima za sve što se dogodi njihovoj djeci. Vjerojatno vam se ne da svaki dan tjerati djecu da operu zube, pa ne čudi da mnoge majke i očevi sa strepnjom vode djecu zubaru.

Stomatologinja Amrita Sandhu objavila je umirujući video u kojem roditeljima poručuje da nisu krivi ako njihovo dijete dobije karijes.

"Ovo je poruka za svakog roditelja koji se srami zbog toga što njegovo dijete ima karijes. Evo mene, stomatologinje, kako stavljam plombe vlastitom djetetu", kaže dr. Sandhu u videu.

Objasnila je da ona najbolje zna kako četkati zube te koliko je važno koristiti zubni konac.

"Pogodite što? Usprkos tome, i moje dijete ima karijes. Žao mi je što ste se osjećali posramljeno ili kao loš roditelj. Svi dajemo sve od sebe da naši mališani budu sretni i zdravi, ali život je ponekad naporan", dodala je.

@dr.amritasandhu It breaks my heart when parents come to me with this shame, lets work together versus bringing people down #yycdentist #airdriedentist #kidsdentist #sedationdentistry #momsoftiktok #parentsoftiktok #momof2 #kidscavities #momsover30 #yycmom #albertamom #canadianmom #yyccalgary #yyc #yyccontentcreator ♬ Little Things - Adrian Berenguer

Također se ispričala svim majkama i očevima koji su osjećali sram kada je njihovo dijete moralo dobiti plombu.

"Srce mi se slama kada mi roditelji dolaze s osjećajem srama. Hajdemo se boriti protiv toga", poručila je stomatologinja.

Mnogi su roditelji u odjeljku za komentare zahvalili dr. Sandhu na poruci koju je poslala.

"Genetika također može igrati veliku ulogu! Sklona sam karijesu i to je u redu", "I ja sam zubna higijeničarka pa moja kći ima karijes. Nismo savršeni", "Ovo je video koji smo trebali", neki su od komentara.

Pročitajte više