Stručnjak za spavanje kaže da će ovi ukusni zalogaji pomoći djeci da brže zaspu

Foto: Unsplash

IZA nas je prvi tjedan vrtića i škole, a neka djeca još se nisu uspjela vratiti u rutinu. Stručnjak za spavanje Martin Seeley kaže da postoji ukusan međuobrok koji bi mogao pomoći djeci da lakše i brže zaspu.

"Ono što vaše dijete jede prije spavanja može pridonijeti tome hoće li dobro ili loše spavati. Hrana poput zobenih keksa, banana i mlijeka sadrži triptofan, koji potiče pospanost", rekao je za The Mirror.

Smatra se da hrana koja sadrži triptofan izaziva san pa bi je trebalo jesti sat vremena prije spavanja kako bi se pravilno apsorbirala.

"Uz to, pokušajte biti čvrsti i ne puštati djecu da izlaze iz kreveta kad ugasite svjetlo. Dajte djeci do znanja da kad legnu, moraju ostati u krevetu. Ako ustanu, nemojte burno reagirati, već ih otpratite natrag u krevet. Nametnite pravilo - kad si u krevetu, u krevetu si do jutra", sugerira.

Vrlo je važno ukloniti sve elektroničke uređaje najmanje dva sata prije spavanja. Osmislite večernju rutinu koja uključuje večeru, tuširanje i čitanje priče prije spavanja umjesto da pustite djecu da se uspavljuju gledajući crtiće.

Pročitajte više