Stručnjakinja objasnila zašto se djeca bore protiv odlaska na spavanje

JEDAN od najtežih zadataka svakog roditelja često je uspavljivanje djece. Naime, mališani se vrlo često opiru odlasku na spavanje, što zna biti vrlo traumatizirajuće svim roditeljima koji ujutro trebaju rano ustati. Na pitanje zašto je toliko teško nagovoriti djecu na odlazak u krevet pokušala je odgovoriti certificirana stručnjakinja za spavanje Cayla, a svoje je objašnjenje objavila na TikToku.

@officialsleepingbeauties #stitch with @Annalee Bedtime is a conflict of interests between parents and kids. Its the reason they pull out all the stops to keep us with them, and the reason we sre ready to pull out our hair when they wont just. Go. To. Sleep. If youre struggling eith this, grab my free Toddler Bedtime Guide through the link in my bio #sleepwithoutsleeptraining #sleeptraining #sleepsupport #sleepcoach #holisticsleepcoach #attachmentparenting #toddlersleeptips #toddlersleep #sleeptips #normalinfantsleep ♬ original sound - Cayla | Sleep & Parenting

Nakon što se jedna iscrpljena mama obratila svojim pratiteljima i pitala ih zašto je toliko teško natjerati djecu da navečer utonu u san, Cayla joj je odlučila odgovoriti. U videu koji je vrlo brzo postao viralan na društvenim mrežama objasnila je stvarne razloge zašto se djeca često ne daju na spavanje.

Kaže da je to teško jer vrijeme za spavanje doslovno predstavlja sukob interesa između roditeljskih potreba i dječjih potreba. Ova mama troje djece vjeruje da, kada je u pitanju vrijeme za odlazak na spavanje, roditelji i djeca imaju potpuno drugačija razmišljanja.

''Kad dođe vrijeme za spavanje, mi kao roditelji u taj dio dana često ulazimo pod stresom, pomalo tjeskobni, najčešće jer često djecu zaista trebamo tjerati da uđu u krevet i jednostavno odu spavati kako bismo mogli imati nešto vremena za sebe i svoje potrebe'', objasnila je Cayla i dodala kako djeca odbijaju otići na spavanje jer žele više vremena provesti s roditeljima, pogotovo ako su veći dio dana proveli s bakom i djedom ili u vrtiću ili školi.

Pročitajte više