Stručnjakinja za odgoj podijelila trikove koji će pomoći djeci pri povratku u školu

Foto: Pexels

POČINJE škola, a ako želite osigurati da prvi tjedan protekne glatko, obratite pozornost na savjete Kirsty Ketley. Ova stručnjakinja za odgoj kaže da početak prvog polugodišta može biti vrlo stresan, pa je popisala sedam trikova koji bi mogli pomoći djetetu da se pripremi.

Uvedite rutinu

Povratak rutini spavanja može biti težak, ali ne očajavajte. Savjetuje se da roditelji u tjednima prije nove školske godine privikavaju dijete na raniji odlazak u krevet, a ako to niste napravili, prema Ketley, djeca će ionako biti toliko umorna čim počne škola da će se lako prilagoditi.

Provjera

Vikend prije početka škole provjerite jeste li kupili sve što djetetu treba. Ako niste, evo kako ove nedjelje rade trgovine i šoping-centri.

Označite odjeću i opremu

Provjerite je li sva odjeća i oprema vašeg djeteta označena njegovim imenom.

Večer prije škole

Večer prije polaska u školu provjerite odjeću svog djeteta i je li mu u ruksaku sve potrebno za prvi dan.

Olakšajte tjeskobu

Ako je dijete zabrinuto oko povratka u školu, isplanirajte što ćete s njim raditi vikend uoči početka škole, kao i u prvom tjednu škole. Pobrinite se da se dijete ima čemu veseliti.

Za prvašiće

Ako dijete kreće u prvi razred, očekivano je da je uznemireno. Razgovarajte s njim o tome što ga čeka, pokupite ga iz škole i znajte da se većina djece dobro snađe u roku od nekoliko tjedana.

Umirite sebe

Kao i djecu, i roditelje mogu moriti brige vezane za školu, osobito ako je riječ o prvom razredu. Kad dođete u školu, osmjehnite se drugima. Nemojte se bojati učitelja svog djeteta, on će vam rado odgovoriti na pitanja i dati sigurnost. Ne brinite da vaše dijete neće jesti, piti ili ići na WC.

Pročitajte više