Stručnjakinja za spavanje pokazala koji znakovi jasno ukazuju da je dijete umorno

PONEKAD je teško uočiti da dijete postaje pospano. Srećom, mama i stručnjakinja za spavanje novorođenčadi i djece Courtney Garland, spremno uskače u pomoć.

Na Instagramu je otkrila da se znakovi umorna kod beba obično mijenjaju oko trećeg mjeseca, što može biti razlog zbog kojeg imate problema s uspavljivanjem mališana.

Courtney ističe da postoje rani znakovi umora, srednji koji ukazuju da je dijete spremno za spavanje i kasni, kad je dijete već premoreno.

Rani znaci umora su sjajne oči, prekid kontakta očima i skretanje pogleda te prazan pogled. Kod beba mlađih od tri mjeseca umor je moguće prepoznati i po pomicanju glave naprijed-nazad, zijevanju i nervozi. 

Djeca starija od tri mjeseca znakove umora pokazuju zijevanje, trljanjem ušiju, čupanjem ušiju, nervozom, trzanjem i češćim gugutanjem. 

Kad je dijete u dobi od rođenja do trećeg mjeseca premoreno, možete očekivati da se odguruje od vas, savija leđa i histerično plače. Nakon trećeg mjeseca stišće šake i čini ih ukočenima, savija leđa i histerično plače. 

"Pazite na ove znakove kako ne biste premorili dijete", upozorila je Courtney. 

Roditelji su pohvalili njezin video i istaknuli da je odlično opisala ponašanja njihove djece.

"Potpuno se odnosi na moju djevojčicu staru pet mjeseci", "Meni su ove faze smiješne i ponekad zaboravim da će uskoro postati ružne", komentirali su.

Pročitajte više