Sve na jednom mjestu za svu vašu djecu - super domaća mobilna aplikacija dr. Milivoja Jovančevića

Foto: LittleDot 

ZAMISLITE aplikaciju u kojoj možete imati sve podatke o djetetu na jednom mjestu;  gdje u svakom trenutku možete zabilježiti važan događaj u djetetovom i vašem životu.  U slučaju da se dijete razboli,  uz pomoć nje možete poslati sve informacije o svom djetetu doktoru, brzo dobivate riješenje za taj problem. Aplikaciju koja će imati na dohvat prsta sve propisane doze lijekova za određene bolesti te informacije o cijepivima i mnoge druge stvari.
 
A sve to ima LittleDot!

Naši roditelji konačno imaju jednu korisnu mobilnu aplikaciju na našem jeziku, kreiranu prema idejama i naputcima jednog od najpoznatijih domaćih pedijatara - dr. Milivoja Jovančevića. 
 
Aplikacija je nazvana "LittleDot - Dnevnik zdrava bebe" i predstavlja pravu malu revoluciji za roditelje koji odsad putem svog pametnog telefona mogu pratiti razvoj i zdravlje svoje djece sve do 18. godine. Aplikacija je nastala prema ideji i konceptu uglednog pedijatra dr. Milivoja Jovančevića, a dostupna je na App Store-u te Google Play-u za besplatni download 
za mobilne uređaje, u inačicama na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.
 
Dr. Milivoj Jovančević autor je popularnog vodiča za roditelje i stručnjake koji rade s djecom predškolske dobi – „Godine prve, zašto su važne“, a s nedavno objavljenim 8. izdanjem, savjete je prenio i u područje digitalne medicine. Mnogim će, pogotovo mladim roditeljima u prvim tjednima s bebom ova aplikacija biti spasiteljica.
 
"Na tu sam ideju došao prije dvije i pol godine, ponukan sve brojnijim upitima putem telefona, SMS-a, MMS-a… Osim toga, sve mi više roditelja kad dođu s djetetom na pregled čita svoje zabilješke iz pametnih telefona, pokazuje slike i video zapise kako bi me što bolje informirali o problemu zbog kojeg dolaze. Prema najvažnijim i najčešćim temama s kojima se roditelji susreću definirao sam koncept i područje koje aplikacija pokriva, tako da pruža pregršt korisnih informacija i omogućava vođenje dnevnika rasta, razvoja i zdravstvenih poteškoća putem unosa teksta i fotografija", pojasnio je dr. Milivoj Jovančević.

Pomoću „LittleDot“ aplikacije roditelj sada mogu pohranjivati fotografije, unositi bilješke i komentare tijekom djetetova rasta i razvoja, primjerice kad prohoda, kad progovori prvu riječ i slično, bilježiti težinu, temperaturu, kad je cijepljeno, kakvi se simptomi i kada javljaju, voditi dnevnik dojenja, uzimanja lijeka, izbijanja zubića, odlaska na preglede… 
 
Kako obitelj često nema samo jedno dijete, sada je moguće uz pomoć ove aplikacije, svu tu evidenciju vodit za nekoliko djece tako da roditelji sada mogu sve te, za njihovo zdravlje važne informacije, imati na jednom mjestu. 

Aplikacijom se pristupa i referentnim podacima i korisnim informacijama. Primjerice, kad upišete težinu djeteta, aplikacija vam pokaže index tjelesne mase djeteta i njegov položaj na preporučenoj krivulji rasta Svjetske zdravstvene organizacije. 


Isto tako mogu se pratiti i uspoređivati i ostali važni podaci - o visini, tjelesnoj masi, opsegu glave - sve putem referentnih krivulja rasta. Obzirom na sve veću učestalost i ranu pojavnost debljine od velike koristi roditeljima je i prikaz indeksa tjelesne mase te odgovarajuća interpretacija i upozorenje ako su vrijednosti izvan primjerenih. 

Osim tih važnih informacija o rastu, razvoju i zdravlju, ova će aplikacije uvelike pomoći roditeljima i pri trenutnim bolestima jer omogućava i vođenje dnevnika izmjerene temperature te uz mogućnost korištenja Raiing WiFi bežičnog toplomjera. 

 

Pročitajte više