Tata dijeli popis obaveza koje djeca moraju obaviti prije vremena ispred ekrana

Screenshot: TikTok

ZNAMO da previše vremena ispred ekrana nije dobro za nas. Također znamo da su mlađi ljudi posebno osjetljivi na ovisnost o ekranu. Ono što možda ne znamo u potpunosti jest kako učinkovito pomoći djeci da se nose s tom navikom, pogotovo kada je danas tehnologija svakodnevni dio života.

Međutim, psihijatar i otac sedmero djece, Richard Wadsworth, nedavno je na TikToku pokazao svoju osobnu strategiju kako potiče djecu da rade nešto drugo osim provođenja vremena na društvenim mrežama i igranja videoigara.

Podijelio je popis raznih zadataka koje moraju obaviti prije nego što bace pogled na mobitele ili tablete. Popis je uključivao kratki trening u obliku otprilike jednog kilometra na traci za trčanje (mogu trčati ili hodati) ili 20 minuta druge neke vježbe.

Objasnio je da ova metoda, umjesto provođenja strogih pravila, pruža potrebnu strukturu bez oduzimanja izbora.

@doctorwadsworth #greenscreen #parenting #parentingtips ♬ original sound - Richard Wadsworth

"Ne tjeram svog sina da vježba svaki dan, ali postavljam pravila i granice oko vremena koje provodi pred ekranom. Odlučio je da želi imati više vremena nakon škole za igru sa svojim prijateljima. Kako bi to učinio, shvatio je da bi se trebao probuditi malo ranije i ujutro vježbati", rekao je u videu.

Osim tjelovježbe, popis je uključivao kućanske poslove poput čišćenja spavaće sobe i zajedničkih prostorija, završavanje domaće zadaće, pranje rublja te pripremu odjeće i školskog pribora za sljedeći dan.

Wadsworth tvrdi da su njegova djeca uspješno usvojila ovu metodu.

Tatin roditeljski trik bio je dobro prihvaćen, a čak je i dosta odraslih reklo da bi mogli imati koristi od ove vrste postavljanja granica u vlastitom životu.

"Čak sam i ja ovisan o ovom ekranu. Moram si stalno govoriti da trebam odložiti mobitel, a odrasla sam osoba. Ovo djeci svakako treba", komentirala je jedna osoba.

Druga je dodala: "Potreban mi je netko tko će ovo učiniti za mene. Imam 28 godina." Na što je Wadsworth odgovorio: "Svima nam ponekad trebaju roditelji."

Pročitajte više