Tata otkrio kako je shvatio da su djevojčice seksualizirane od prvog dana života

NA TIKTOKU je još jednom pokrenuta zanimljiva rasprava. Korisnica ove društvene mreže Erica (@ericasaysstuff) nedavno je pozvala tate da otkriju u kojem su trenutku shvatili da je seksizam stvaran ili kada su shvatili koliko su žene seksualno zlostavljane. Kako ona kaže, mnogi muškarci to ne shvaćaju u potpunosti dok ne dobiju vlastitu kćer.

Michael (@ world.shaker) je odgovorio videozapisom koji je u međuvremenu prikupio više od tri milijuna pregleda.

@world.shaker

##stitch with @ericasaysstuff ##parenting ##girldad ##walmartsethrogen ##babyclothes

♬ Emotional Piano Instrumental In E Minor - Tom Bailey Backing Tracks

Objasnio je: "Sto posto je to bila odjeća... Znao sam da će biti loše, ali nisam znao koliko loše. A onda smo dobili minijaturnu odjeću za našu kćer na kojoj piše 'Oprostite, dečki, tata kaže da nema spojeva.' Veličina odjeće je bila za novorođenče. Pitam se što su mislili s kim će hodati naša kći koja nema ni mjesec dana. Ali sva odjeća za djevojčice je izuzetno iritantna iz brojnih razloga."

"Zašto sve ima volane, zašto je sve hiperružičasto, zašto sve svjetluca? Zašto jednostavno ne mogu pronaći jednodijelni kupaći kostim za svoju kćer? Zašto je odjeća za djevojčice manja od odjeće za dječake kad su iste veličine?", nastavio je.

Također je rekao: "Čini se da je odjeća za dječake izdržljivija i više pokriva, dok odjeća za djevojčice obično naglašava pokazivanje tijela - što je stvarno čudno."

Nakon što je njegov video postao viralan, Michael je u razgovoru za BuzzFeed objasnio: "Sve u vezi sa spojevima ili tatom koji štiti djevičanstvo svoje kćeri za mene daleko nadilazi područje normalnosti... Ovi toksični načini razmišljanja počinju u vrlo mladoj dobi, i imaju dugotrajne utjecaje na koje djevojčice stvaraju sliku o sebi".

 

Pročitajte više