Tata prisustvovao rođenju svog prvog djeteta putem videopoziva

Foto: YouTube screenshot

NOVOPEČENI tata Marty Gandelman nije mogao fizički prisustvovati porođaju svoje supruge Stephanie Gandelman zbog pandemije koronavirusa. Naime, svi posjeti u bolnicama su zabranjeni, a rodilje u rađaonicu ne mogu dovesti pratnju. Ipak, Stephanie je došla na ideju kako svog supruga ipak uključiti u ovaj važan događaj.

Nakon što je Stephanie ostala u drugom stanju iz četvrtog pokušaja medicinski potpomognute oplodnje, njenoj i Martyjevoj sreći nije bilo kraja. 27. ožujka joj je induciran porođaj u njujorškoj bolnici, a tata je sve pratio putem videopoziva.

“On je bio zabrinutiji nego ja jer nam je Jake prvo dijete i rastužilo ga je što neće vidjeti trenutak kad dođe na svijet. Nakon što sam prevezena u rađaonicu, o kameri nisam razmišljala kao o kameri, već kao o Martyju. Umirila me spoznaja da je ovdje”, ispričala je 34-godišnja Stephanie. 

Tata Jake kaže da ovaj trenutak nikad neće zaboraviti.

“Bilo mi je žao što ga ne mogu primiti i poljubiti, ali vidio sam da su u dobrim rukama. Iskreno, gledajući sam imao osjećaj da sam s njima u sobi”, dodao je ponosni tata. 

Stephanie je prošla tri pobačaja, no četvrti pokušaj medicinski potpomognute oplodnje doveo ju je do zdravog dječaka Jakea, koji je s mamom otpušten iz bolnice dan nakon što je rođen. Ova obitelj se tako konačno spojila i dane provodi izolirana od ostatka svijeta u svom domu koji sada smatra najsretnijim mjestom na svijetu.

Pročitajte više