Težak udarac: Otkrili da trojica njihovih sinova boluju od istog rijetkog tumora

SAZNATI da vam dijete boluje od teške bolesti, najveća je noćna mora svakog roditelja, ali Aaron i Angie Rush su se morali suočiti s tom strašnom dijagnozom čak tri puta. Sva trojica njihovih sinova boluju od istog rijetkog oblika tumora očiju, Retinoblastoma.

Odlučili su podijeliti svoju traumatičnu priču u nadi da će povećati svijest o nedovoljnom financiranju istraživanja vrsta raka koji pogađaju najčešće upravo djecu.

Sve je započelo 2015. godine kada je njihovom najstarijem sinu Tristenu dijagnosticiran Retinoblastom. Ta vijest je za njih bila težak udarac, ali priznaju da ih na neki način nije iznenadila. Naime, Angie je u djetinjstvu također bolovala od iste bolesti zbog koje je na kraju i izgubila oko. Prije nego što je uopće postala majka, liječnici su joj rekli da postoji 50-postotna vjerojatnost da će prenijeti gen na svoje potomke. Ipak, par nikad nije ni sanjao da će u godinama koje slijede istu dijagnozu čuti još dva puta - najprije 2017. godine kada im se rodio sin Caison, a potom opet 2019. kad je na svijet stigao i njihov najmlađi sin Carter.

"Osjećam veliku krivnju znajući da postoji velika šansa da sam to prenijela na njih, ali istovremeno znam da sam blagoslovljena", izjavila je Angie u razgovoru za WXIA.

"To je najčešći tip raka očiju u djece", izvijestio je Cancer.org dodajući da je kod 1 od 3 djece stanje prirođeno (drugim riječima, prisutno kod rođenja).

Za Rushesse je to bilo slučaj s njihova prva dva dječaka, ali kada se Carter rodio prošle godine, liječnici su ustanovili da nema karcinom. Nažalost, sve se promijenilo 6. siječnja kada je dijagnosticiran i kod njega, prenosi CafeMom.

Ako se ne liječi, ovaj tumor je gotovo uvijek fatalan, zbog čega je rana intervencija ključna. 

Istovremeno liječenje troje djece je iznimno iscrpno fizički, ali i financijski. Zato je ova obitelj pokrenula akciju prikupljanja novca na internet stranici GoFundMe, gdje je objašnjeno da će i Carter uskoro započeti s istim tretmanima koje su prošla i njegova braća. Riječ je o šest mjeseci kemoterapije i laserskim tretmanima, što bi trebalo zaustaviti širenje tumora u očima.

"Kao roditelji učinili biste sve da svojoj djeci pružite najbolju zdravstvenu zaštitu, ma koliko to koštalo! A za vaše dijete koje se bori s teškom bolešću dali biste sve što imate. Sad zamislite sve to puta tri", napisao je Aaron na spomenutoj stranici.

Prekomjerni medicinski troškovi već su prisilili obitelj Rush da proda svoj dom i useli se rodbini.

Dosad su prikupili nešto više od 55 tisuća dolara, a njihov cilj je prikupiti 60 tisuća dolara.

Pročitajte više