Tko će njima reći da ne smiju dojiti u javnosti?

Foto: Facebook/Twitter

O KOME, o čemu, o dojenju u javnosti! Opet i opet dok god se ta stigma dojenja u javnosti ne stiša, dok javnost konačno ne prestane optuživati i upirati prstom ta će se tema provlačiti jer - koliko god mislili da se o tome već reklo sve - nije i neće. Zato i postoje brojne organizacije koje se bore za žene da svoje dijete hrane gdje hoće i gdje stignu i sve dok i posljednji glas javnosti ne utihne postojat će one koje se bore. 

>>>Mame, do kada ste dojile i je li ovo vama normalno<<<
 

Jer u koju god urbanu sredinu zavirimo naići ćemo na dojilje koje nikada nisu imale niti jedno loše iskustvo dok su hranile svoje bebe, ali isto ćemo tako naći i gomile njih koje su barem jednom bile prozvane radi toga. 

>>>Pa dobro koji vam je s tim sisama u javnosti?<<<

I možemo ovo nazvati medijskom potragom za senzacijama, ali dok god još uvijek postoji ta stigma, stajat ćemo uz bok organizacijama i majkama koje se trude svakoj dojilji na svijetu omogućiti tu slobodu da svoje dijete nahrani - slobodno.  
Uostalom, upravo je to glavna ideja projekta Normalize Breastfeeding Tour koja se odvija diljem Amerike, a na čijem je čelu fotografkinja Vanessa Simmons koja na svojim službenim stranicama Candid Perspective Photography objavljuje fotografije običnih radnih žena tijekom dojenja. Normalize Breastfeeding Tour zasad je obuhvatio mnoge američke gradove, no ove iz Washingtona odjeknule su cijelom svijetu.

"Izuzetno mi je drago što sam dio ovog projekta, što sam imala priliku upoznati te hrabre vojnikinje koje s jednakom požrtvovnošću služe svojoj domovini i svojoj djeci i obiteljima. Te su fotografije toliko snažne, ali nisu ni do koljena snazi i volji tim ženama. I kao što vidite, one možda jesu u svojim uniformama, ali sa svojom djecom one su i dalje samo obične mame.", istaknula je fotografkinja Vanessa Simmons za brojne medije koji su objavili ove njene fotografije. 
 

Pročitajte više