Trogodišnjakinja ima IQ veći od Einsteina i proglašena je najpametnijim djetetom

Foto: Facebook

Ophelia Morgan-Dew proglašena je najpametnijim djetetom u Velikoj Britaniji. Njezin IQ je 171, dok je genijalac Albert Einstein imao 160.

Malena Ophelia izgovorila je prvu riječ s osam mjeseci, a brzo je svladala brojeve, boje i abecedu. Njezina majka Natalie je shvatila da ima pametno dijete i odvela ju je stručnjacima koji su potvrdili da je djevojčica iznadprosječna.

Djevojčica ima sjećanja na događaje prije navršene prve godine života, dok većina odraslih ne pamti ništa što se dogodilo prije nego što su navršili tri godine, piše Daily Mail.

“Voli sa mnom i tatom čitati knjige te raditi s brojevima i slovima na računalu. Jako je aktivna, uvijek nešto radi i živahna je. Voli se igrati s rođacima i ići u park. Predivna je djevojčica i bila bih ponosna na nju bez obzira na postignuća sve dok je zdrava i sretna”, izjavila je mama male genijalke.

Trogodišnjakinja je zahvaljujući visokom kvocijentu inteligencije, postala najmlađa članica MENSA-e.

“Mnogi ljudi, uključujući mene, srame se slaviti intelektualna dostignuća djece. Kao da postoji stigma oko toga. Shvatila sam da ne postoji razlika između roditelja koji slave sportske medalje svoje djece te da i Ophelia zaslužuje biti hvaljena zbog toga što je pametna”, dodala je Natalie.

Ophelia se nalazi vrhu u 0,03 posto populacije s obzirom na intelektualne sposobnosti. Ostvarila je bolji rezultat od 11-godišnjeg Arnava Sharme (162) i 12-godišnjeg Rahula Doshija (162) koji su do sada nosili titulu najpametnije djece Velike Britanije.

Pročitajte više