Trudnice mogu usporediti težinu bebe s najpopularnijim burgerom na svijetu

Foto: Instagram

BUDUĆE majke već dugo veličinu svoje bebe po tjednima mjere pomoću voća i povrća. Naime, postoje brojne aplikacije koje im otkrivaju koliko je beba velika u određenom tjednu trudnoće.

Tako je, primjerice, u 5. tjednu beba velika poput sjemenke sezama, a u 8. već naraste na veličinu borovnice. S 18 tjedana beba će biti veličine paprike, a u 20. tjednu je poput banane. Do 39. tjedna bit će poput bundeve i, naposljetku, u 40. tjednu dostiže veličinu lubenice.

Novi hit među trudnicama je uspoređivanje veličine bebe s popularnim Big Macom. 

Komičarka Nickey Winkelman došla je na ovu ideju pa je otvorila stranicu HowManyBigMacsIsMyBaby.com putem koje svaka buduća majka može upisati u kojem je tjednu trudnoće, a kalkulator će joj izračunati koliko je teška njena beba u usporedbi s najpopularnijim burgerom na svijetu.

U 19. tjednu beba je teška kao jedan Big Mac, a u 32. kao njih sedam.

Stranica navodi da ni na koji način nije povezana s lancem restorana brze prehrane McDonald’som na čijem se meniju nalazi Big Mac, već je otvorena za zabavu i razbibrigu te “kako bi buduće majke veličinu bebe mogle usporediti s nečim drugim osim s keljom”.

Djeca, tinejdžeri i odrasle osobe mogu upisati vlastitu težinu i otkriti koliko iznosi njihova težina mjerena slavnim burgerom. Primjerice, osoba koja ima 60 kilograma teška je kao 278 Big Macova.

Pročitajte više