Trudnici u posteljici pronašli zapetljanu kontracepcijsku spiralu

Foto: 123RF

MAMA se prestrašila za život svoje nerođene bebe nakon što su liječnici pronašli kontracepcijsku spiralu upletenu u njezinu posteljicu.

Naime, 33-godišnja Claire Cowen je tri godine koristila kontracepcijsku spiralu te je unatoč njoj ostala trudna. Liječnici su joj tada rekli da je spirala opasno blizu djeteta, ali i da je ne mogu ukloniti prije nego što se dijete rodi. Kada bi to učinili, postojao bi rizik da oštete amnionsku vrećicu koja je presudna za djetetovo preživljavanje u maternici.

"Nisam mogla vjerovati, znala sam da postoji mala šansa da zatrudnim, ali nikada nisam ni pomislila da će se to dogoditi. Liječnici su mi ponudili pobačaj, ali dijete je bilo zdravo pa nisam bila oduševljena tom idejom", prisjetila se otkrivši kako je tada već bila u 13. tjednu trudnoće.

"Svaka četiri tjedna išla sam na ultrazvuk kako bih provjerila bebu i uvjerila se da se spirala nije pomaknula", ispričala je Claire koja je tada već imala dvoje djece - Craiga (16) i Lucy (6).

Kako kaže, osjećala se kao pokusni kućni jer se ni liječnici u bolnici nikada nisu susreli s takvim slučajem.

"Nisu mi mogli dati jamstvo da će beba preživjeti ako se spirala pomakne - bila je to igra čekanja", kaže.

Nakon stresnih devet mjeseci par je dočekao svog dječačića Lewisa koji sada ima 10 mjeseci. Rođen je u 39. tjednu trudnoće kao potpuno zdrava beba, prenosi The Sun.

"Sestra je primijetila spiralu zaglavljenu u posteljici - bio je to prilično šokantan prizor", prisjeća se ova mama.

Također, priznaje kako je trudnoća bila "najstrašnijih nekoliko mjeseci u njezinom životu".

"Nismo imali pojma kako će to proći ili hoće li moj mali dječak preživjeti. Sve priče koje sam mogla pronaći na internetu odnosile su se na žene koje su izgubile bebe nakon što su zatrudnjele sa spiralom. To mi nije davalo nadu, ali trudila sam se ostati pozitivna i na kraju je stigao Lewis. On je moje malo čudo", zaključila je Claire.

Pročitajte više