U ovim fotografijama Romea i Julije krije se jedan iznenađujuće divan trenutak

Foto: Facebook

SJEĆATE li se Romea i Juliet, beba rođenih isti dan, u istoj bolnici, soba do sobe i oboje su ovakvim simboličnim imenima bez da su se mame prije dogovarale - jer se nisu ni poznavali. No njihove su ih bebe spojile kao vjerojatno nijedne druge majke koje su rađale isti dan ili bile blizu jedna drugoj u rodilištu.

>>>Kakva nevjerojatna priča: Rođeni su novi Romeo i Julija<<<

Sve zahvaljujući imenima koja su ih i proslavila te fotografijama njih dvoje zajedno, kao par iz prošlosti, koje bolnička fotografkinja jednostavno nije mogla ne snimiti.

Ne događa se baš tako često da svjedočimo rođenju Romea i Julije pa je priča dobila i svoj romantični nastavak.

Naime, fotografkinja Cassie Clayshulte odmah je, nakon predivnih snimaka iz bolnice, poželjela snimiti i nastavak no nije znala hoće li se novopečeni roditelji s time složiti. Pretpostavljate - mame su se oduševile idejom, nabavile sve što je potrebno za snimanje, a rezultate su ove predivne tematske fotografije.

No kako je Cassie napisala - "Dosta sam dvojila kako ih uopće snimiti. Tako male bebe snimaju se dok one spavaju, a scena Romea i Julije - sa zatvorenim očima, znate, baš i ne pobuđuje vesele osjećaje. Nisam znala žele li mame baš da ih tako snimimo, dok spavaju, no njih dvije nisu imale baš ništa protiv." U konačnici to je nova, moderna priča o najslavnijem paru na svijetu.


Za fotografiranje su odabrale neutralni, sivi romper i zlatnu krunu za Romea, a Juliet romantični, čipkani i neutralnu cvjetnu trakicu za kosu.

Fotografije su, priznat ćete, baš šekspirijanske, no cijela ta priča krije zapravo još jedan predivan trenutak kojeg vjerojatno niste primijetili.

>>>Kad su zgrabili jedan drugog za ručice znala sam da će sve biti u redu<<<

Naime, samo je kod rođenih blizanaca nekako svojstveno da se, kada ih stavite ovako blizu jedan drugome, instinktivno hvataju rukicu i približavaju se, jer bebe koje u trbuhu nisu imale svog para, radije će gurkati od sebe, tražeći poznati lik mame, a neće se baš ovako automatski pokušati stopiti jedan s drugim.

Zato je ova priča tim i ljepša, zar ne?


 

Pročitajte više