Ugurala je tri prsta između svojih trbušnih mišića da pokaže kako i sportašice imaju trudničke ostatke

Foto: Instagram

OKRUŽENI smo brojnim prije i poslije fotografijama u kojima se mame hvale kako su u kratko vrijeme uspjela vrati svoju liniju. Čak i vratiti sve svoje mišiće na mjesto. Pokazuju nam svoja čvrsta tijela što je u jednu ruku inspirirajuće drugim „običnim“ mamama, no istovremeno im nameće i pitanje – što nije u redu s mojim tijelom.

Naime, mnoge mame jednostavno ne uspijevaju  vratiti svoju formu te mnoge još dugo pate od fenomena razdvojenih mišića. Oni su djelomično estetski, ali puno više funkcionalan problem kod mnogih žena.

Iznimke nisu ni vrhunske sportašice, a jedna od njih to nam je i pokazala.

Steph Rithstein Bruce, američka atletičarka i olimpijka rodila je dvoje djece u samo 15 mjeseci razmaka i naravno – trudnoće su ostavile traga na njenom trbuhu. Promjene kojih se ne srami s obzirom da ih je javno pokazala. Čak i na utrci koju je trčala pokazala je sva svoja post-trudnička obilježja.

Strije i to.

Ali nije stala samo na tome, pokazala je i problem koji je skriven ispod kože – razdvojene mišiće što je problem s kojim se susreće puno mama, ali se o njemu nekako baš ne priča mnogo.

U seriji fotki koje je objavila na svom Instagramu stavila je i tu fotku – „Vidite – mogu staviti čak tri prsta između mišića. Čini se da su počeli razmišljati o razvodu“, našalila se.

No, riječ naravno i o estetskom problemu jer višak kože jednostavno je ostao višak kože. Koža će se s vremenom djelomično "vratiti", ali nikada više kao prije. No to su trudniička obilježja i ne treba ih se sramiti.

 

Pročitajte više