Ukusan desert od jagoda pripremite za samo 15 minuta

Foto:123rf

SEZONA je jagoda, ukusnog niskokaloričnog voća koje je odličan izvor vitamina i željeza. Donosimo vam recept za jednostavnu tortu od jagoda za koju vam neće trebati više od petnaest minuta.

SASTOJCI:

300 grama jagoda
150 grama keksa po želji
1/2 šalice kokosovog brašna
1 mala žlica mljevenog cimeta
1 vrećica vanilinog šećera
100 grama masla
2 bjelanjka
3 žlice šećera
Sok od limuna

Za umak od jagoda:

3 šalice jagoda
2 žlice vode
3 žlice šećera

PRIPREMA:


Pripremite okrugli kalup u koji ćete slagati tortu i papir za pečenje postavite na dno kalupa. Izmiksajte keks, kokosovo brašno, cimet, vanilin šećer. Potom dodajte otopljeni maslac i promiješajte žlicom. Izlijte smjesu na dno kalupa i dobro je utapkajte. Držite je u hladnjaku dok pripremate punjenje.

U zdjelu stavite bjelanjak, jagode, šećer, sok od limuna i dobro izmiksajte na sporoj brzini. Prelijte smjesu preko ohlađenog dna torte i poravnajte, prekrijte folijom i držite u zamrzivaču najmanje četiri sata.
 
Za to vrijeme možete spremiti i umak: u dublji lonac stavite jagode, šećer i vodu i kuhajte dok ne uzavrije. Sklonite s ploče, ispasirajte i procijedite. Kada se umak ohladi prebacite ga u staklenu posudu.

Kolač možete ukrastiti svježim jagodama i preliti umakom. Dobar tek!

Pročitajte više