Vanessa je rodila u Londonu. S nama je podijelila svoje iskustvo

Foto: EPA

Vanessa Kumrić 2019. godine rodila je u Londonu svoje prvo dijete, a s nama je podijelila svoje iskustvo. Kako kaže, oko 21 sat puknuo joj je vodenjak pa je nazvala bolnicu. Pozivaju je na pregled, iako vjeruju da će biti vraćena doma dok ne bude spremna za porođaj.

"Zaprimili su me oko 23 sata i stavili na CTG koji nije očitavao trudove, premda sam osjećala bolove. Sestra mi je rekla da će bolovi tek krenuti. Nakon pregleda plodne vode rekla mi je da ne tiskam jer sam otvorena osam prstiju", ispričala je za Index.

Oko ponoći Vanessu u kolicima prebacuju u rađaonicu gdje je čekaju tri žene.

"Kada sam ušla u rađaonicu, predstavile su se imenom i ulogom u porodu. U planu poroda navela sam da bih htjela roditi u bazenu pa su se ispričale što je bazen nedostupan zbog povećanog obujma posla. Pitale su me kako bih htjela poroditi, u kojem položaju. Krevet je već bio namješten u obliku stolca pa sam htjela probati biti na koljenima i rukama obgrliti naslon. Tako mi je odgovaralo", dodala je.

Doma se ide isti dan

Potom je informirana o rajskom plinu i načinu kako funkcionira.

"Cijelo vrijeme svirao je radio, mogla sam jesti grickalice i piti vode koliko sam htjela. Kada je porođaj počeo, divno su me vodile kroz svaki trud, govorile da polako tiskam s trudom, kako da dišem. Jedna od njih masirala mi je leđa. Cijelo vrijeme hrabrile su me. Kada je došlo vrijeme za izgon, jedna od njih uzela je suprugov mobitel i zabilježila dolazak našeg malog diva na svijet u 1:16. Pošto sam popucala, morali su me šivati, ali prije lokalne anestezije dali su mi rajski plin kako ne bih osjetila ubode", kaže Vanessa.

Oko 3 sata prebačena je u sobu u kojoj je ležalo još pet žena, ali bile su odvojene zastorima.

"Uspjela sam malo odspavati. Doktori su dolazili pregledati malenog i mene. Ne sjećam se toliko hrane. U jednom trenutku došla je žena s fotoaparatom i ponudila slikanje. Kasnije smo na adresu dobili paket s fotoalbumom, privjeskom sa slikom i fotografijama različitih formata. Otpušteni smo isti dan u 17 sati jer im je važno samo da se beba pomokri i obavi veliku nuždu", zaključila je Vanessa.

Rodili ste u inozemstvu? Ako svoje iskustvo želite podijeliti s nama, javite se na mame@index.hr.

Pročitajte više