Youtuber se skinuo i pozirao s trudničkim trbuhom pa se našao na udaru kritika

BEAUTY youtuber James Charles je uzburkao strasti na društvenim mrežama i to zahvaljujući svojoj "trudnoći".

Poznati 21-godišnjak je promovirao svoj novi video pod nazivom 24 sata trudnoće!! Video je nastao u sklopu izazova nakon što mu je njegova prijateljica Laura Mellado, koja je trudna, rekla da on ne bi mogao izdržati trudnoću više od 24 sata. Odlučio je odgovoriti na taj izazov i u samo 24 sata je isprobao kako je to imati trudnički trbuh, isprobao je simulator kontrakcija, odradio trudnički photo session, a susreo se i s brojnim uobičajenim trudničkim preprekama.

Odmah se pokušao ograditi od očekivanih kritika istaknuvši kako ovaj video nije nastao s ciljem omalovažavanja ili ismijavanja trudnoće te je dodao kako je trudnoća "prelijepa stvar koju žene prolaze", ali i da "za nju treba puno snage".

Charles, koji ima 25.5 milijuna sljedbenika na YouTubeu i 26.8 milijuna na Instagramu, također je istaknuo da će dio prihoda od videozapisa dati različitim dobrotvornim organizacijama koje pomažu ženama koje se susreću s komplikacijama u trudnoći, piše Today.

Ipak, ni to nije pomoglo da se obrani od lavine negativnih reakcija.

"Volim te, Jamese, ali budi spreman na brojne reakcije. Ovo nije bio dobar potez. Vrlo je neosjetljiv iako uglavnom nisam osjetljiva osoba. Oprosti, frende, ali ovo nije u redu", poručila mu je jedna obožavateljica.

"Ljudi, zar ozbiljno dopuštate da ovakve stvari budu normalne? Ovo nije u redu", komentirao je drugi.

"Neugodno mi je zbog tebe", istaknuo je treći.

Jedan korisnik Twittera je podijelio kratak isječak iz videozapisa u kojem netko iza kamere govori Charlesu da je njegovo lažno trudničko snimanje "jako Halsey".

"Halsey je doslovno imala endometriozu. Je*eno je odvratno da on ili njegov tim kažu kako je 'jako Halsey' dok snimaju lažne trudničke fotografije i rugaju se svemu što je ona prošla", napisao je.

Podsjetimo, slavna pjevačica je prošlog mjeseca objavila da je trudna, a u prošlosti je bila poprilično otvorena o svom prethodnom pobačaju, kao i o dijagnozi endometrioze.

Unatoč brojnim negativnim reakcijama, njegov video je u manje od dva dana pregledan više od pet milijuna puta.

Pročitajte više