Žena koju je rodila surogat-majka: Ovu okrutnu praksu treba zabraniti

Nakon što su brojne slavne osobe dobile djecu s pomoću surogat-majki, to je jedna od vrućih tema o kojima svatko ima svoje mišljenje, ali o njoj se rijetko govori iz kuta djeteta koje je rodila surogat-majka.

Olivia Maurel smatra da je surogat-majčinstvo praksa koju treba ukinuti i javno joj se protivi. Naime, rodila ju je surogat-majka i iz prve ruke pojašnjava zašto je takvog stava.

"Čvrsto vjerujem da ovu okrutnu i nemoralnu praksu treba zabraniti. Od prvog dana nisam imala pravu vezu sa svojom majkom, a moje djetinjstvo bilo je nesretno. Prvo, nije mi bilo jasno zašto sam rođena u Kentuckyju. To je pisalo na mom rodnom listu, ali moji roditelji tamo nikad nisu živjeli. Mama mi je govorila da je htjela da joj se dijete rodi tamo gdje se odvija radnja njezinog omiljenog filma, 'Prohujalo s vihorom'. Mislila sam da je to lijepa priča, ali par godina kasnije sam otkrila istinu", prisjetila se za Daily Mail.

Olivia je doznala da ju je surogat-majka rodila u Kentuckyju.

"Samo nekoliko sekundi nakon što sam se rodila, brzo su me odvojili od žene koja je zatrudnjela koristeći svoje jajne stanice i nosila me devet mjeseci. Umjesto da me stave u naručje moje biološke majke da me njeguje i voli, predana sam muškarcu i ženi koji su, jednostavno rečeno, platili mnogo novca za mene", dodaje te ističe da je to bio početak traume s kojom se i danas bori.

"Ako su se moji roditelji toliko potrudili da me imaju, zašto me nisu obasipali ljubavlju?"

Olivia je odrasla kao dijete imućnog para iz Francuske. Imala je sve što je poželjela, ali neprestano ju je pratio osjećaj da nešto nije u redu u njezinoj obitelji.

"Moji roditelji nisu bili emotivni. Nitko me nije grlio, a o meni su brinule dadilje. Ako su se moji roditelji toliko potrudili da me imaju, zašto me nisu obasipali ljubavlju", pita se Olivia.

Kad je samostalnim istraživanjem doznala pravu istinu, umjesto da razgovara s roditeljima, Olivia se okrenula porocima. S vremenom se, uz pomoć terapeuta, izvukla iz pakla ovisnosti i depresije. Upoznala je čovjeka koji joj je danas suprug, i s kojim ima troje djece.

S roditeljima više ne razgovara

Upoznala je i biološku majku, ali s roditeljima se nikada nije suočila. Kad je javno progovorila o svojoj situaciji, prestala je komunicirati s roditeljima.

"Suosjećam s onima koji ne mogu imati djecu, ali tužna stvarnost je da ne možemo svi imati što poželimo. Na temelju vlastitog iskustva i istraživanja, došla sam do zaključka da ne postoji dobra verzija surogat-majčinstva. Moji roditelji viđaju unuke, ali mi više ne razgovaramo. Na neki način, to je nastavak distance koja je uvijek postojala. Volim ih i ne zamjeram im, ali ne mogu šutjeti dok se borim s traumatskim nasljeđem surogat-majčinstva", zaključila je Olivia.

Pročitajte više