Žena otkrila zašto biste trebali koristiti tekući deterdžent umjesto praška

Foto: Pixabay

MAMA iz Australije otkrila je što se dogodilo njenoj perilici rublja zbog korištenja praška umjesto tekućeg deterdženta.

Nakon što joj se pokvarila perilica, pozvala je servisera koji joj je pojasnio da se deterdžent u prašku može nakupljati na nezgodnim mjestima što dovodi do začepljenja sustava. 

„Rekao mi je da problem koji se događa uzrokuje prašak. Grudice se nakupljaju i blokiraju cijevi u perilici. Rekao mi je da ljudima uvijek savjetuje da koriste tekući deterdžent jer se to neće događati“, napisala je u jednoj australskoj grupi koja okuplja roditelje.

Stručnjaci su oko ovog pitanja podvojeni. Neki smatraju da je prašak efikasniji za svakodnevne odjevne komade, dok tekući deterdžent savjetuju za nježnije tkanine. Također, ističu da je tekući deterdžent bolji izbor za pranje tamne odjeće jer ne ostavlja bijele tragove. 

Tvrtka CHOICE koja se bavi zaštitom potrošača u Australiji navodi da je vrlo važna pravilna temperatura pri pranju odjeće.

„Pranje u hladnoj vodi je odličan način za uštedu energije, ali može uzrokovati stvaranje voskastog sloja u perilici rublja ako koristite omekšivač jer se on na nižim temperaturama ne može razgraditi“, pojasnili su.

Pročitajte više