Ženama su potrebne 33 godine da shvate da je mama u pravu

Foto: 123RF

MAMA zna najbolje, poznata je izreka. Međutim, ženama trebaju 33 godine da to konačno priznaju. Dvije godine kasnije, s 35, većina žena se pretvara u svoju majku, otkrilo je istraživanje. S druge strane, muškarci počinju nalikovati svojim očevima tek s 37. 

Istraživanje, koje je proveo Petit Filous, otkriva da 82 posto majki i očeva izgovara djeci iste riječi koje su slušali kao djeca, iako su sami sebi rekli da to nikad neće učiniti.

Najčešće ponavljanje riječi su “novac ne raste na drveću” i “operi ruke”. Tu su i “zatvori vrata, nisi rođen na brodu”, “ne jedi to, upropastit ćeš ručak”, “jer sam ja tako rekao/la” te “nisam tvoj rob”.

90 posto ispitanih kazalo je da su svoje roditelje počeli istinski cijeniti tek kada su i sami postali roditelji, većina ne prije 28. godine. Skoro 75 posto njih nije imalo pojma kako će izgledati roditeljstvo, a 14 posto ih kaže da su bili spremni na djecu i sve što roditeljstvo nosi.

Pokazalo se da 40 posto ispitanika misli da su prema djeci manje strogi nego što su bili njihovi roditelji, a 40 posto ističe da djecu hrane zdravije.

Pročitajte više