Zgodna majka ili bespotrebna bludnica?

Foto: Instagram

NA INTERNETU se ovih dana pojavila stanovita 34-godišnja ruskinja, učiteljica joge i majka troje djece koja na Instagramu objavljuje svoje fotografije na kojima prikazuje savršenstvo svog tijela u teškim joga pozama.  

Fotografije su dosad privukle više od 150.000 fanova te nas zanima što vi mame mislite o tom njenom projektu. 
 
Žena je uz sve to još i ćelava, no vjerujemo da nema osobe koja bi osporila evidentnu ljepotu njenog iznimno ženstvenog tijela. Međutim, činjenica da je riječ o majci troje djece mnoge je rasrdila do te mjere da su čak bili toliko zlobni s komentarima da je vrijeme uloženo u to fotografiranje trebala provesti s djecom. 

 


Na stranu s time što je ona s takvim fotografijama htjela postići, što je zapravo posve glupo pitanje s obzirom da bi za 90 posto fotografija i postova na društvenim mrežama mogli pitati isto pitanje, ono što je relevantno u ovoj priči tiče se upravo njene uloge majke i relativno zlobnih komentara onih koji su vidjeli njene fotografije. 
 
Marina Vovchenko, kako se ova ruskinja zove, osoba je kao i svi drugi, možda malo osebujnija od ostalih, no iako je majka, vjerujemo da sebe smatra i majkom i ženom. I dok se mnoge holivudske ljepotice, a ni naše zvjezdice nisu daleko, sustavno naslikavaju s ciljem da zapale maštu svojih fanova, postavlja se pitanje smije li to učiniti i jedna majka (a da se pritom ne zove Nives Celzijus, jer na nju smo već navikli). Netko će reći - naravno da smije, jer i ona ima pravo biti "samo" žena, drugi će se diviti njenom tijelu, jer imaju se čemu diviti, dok će treći, što iz ljubomore, nekih tradicionalnih uvjerenja ili nečeg trećeg, vrlo rado oplesti ni manje ni više nego "s djecom u ruci". Jer prema takvima žena koja je postala majka više nikada ne smije raditi ništa drugo nego se baviti svojom djecom. 

 


Žena, kao što se vidi na fotografijama, na nijednoj slici nije do kraja otkrila sve svoje adute, a kako ističe u svojim postovima, za ovaj projekt ima punu podršku i muža i djece. Pitanje je dakle, do koje se mjere žena smije razgoliti u javnosti da to ostane u okvirima moralnog, odnosno smije li se uopće ikada više upustiti u ovakvo javno razotkrivanje. 
 
Uostalom, nisu sve njen fotografije razgolićene. Ima i mnogo onih na kojima je normalno obučena. 
 
Je li ona bespotrebna bludnica te jesu li u toj kategoriji i manekenke za donje rublje koje su rodile djecu ili glumice/majke koje se za potrebe filma skidaju pred kamerom, ili je to samo puk neuk i ljubomoran kada vide jednu običnu ženu s neobično lijepim tijelom. 
 
 
Što vi mislite o tome drage mame? 
 
I posljednje pitanje - ako kojim slučajem i nakon trećeg (može i drugog) poroda uspijete zadržati ovako lijepo tijelo, biste li se htjeli njime pohvaliti? 
 
U konačnici, ako zamislimo jednu ovakvu učiteljicu joge fotografiranu u uskom trikou koji više pokazuje nego što skriva, bi li to bilo puno različitije od ovih Marininih fotografija? 

Pročitajte više