2 zavodljiva recepta za romantičnu večeru

Foto: Lisca, Pinterest, Shutterstock, Ilustracija Index

PRIPREMAŠ romantičnu večeru za dečka? Preskoči uobičajeno crno vino i tjesteninu te serviraj ovaj zanosan desert u pratnji popularnog koktela.

I Panna Cottu i Margaritu zaista je jednostavno napraviti, a na stolu će izgledati atraktivno i glamurozno.

Sve što ti još treba za savršenu večer je kompletić zavodljivog donjeg rublja i romantična glazba...

Margarita

Potrebno:

44 ml Tequile
15 ml Triple seca ili Cointreaua
Sok 1 limete
sol

Namoči rub čaše u limunov sok te zatim u sol. U šejkeru pomiješaj Tequilu, Triple sec ili Cointreau te sok limete. Natoči u čaše i posluži.

Panna Cotta

Potrebno: 400 ml slatkog vrhnja, vrećica želatine, 100 ml mlijeka, 1 mahuna vanilije, 2 žlice šećera, šumsko voće i preljev po želji

Namoči želatinu, a za to vrijeme pomiješaj mlijeko, vrhnje, 2 žlice šećera i štapić vanilije. Tu smjesu stavi u posudu na štednjaku i pusti da zavrije. Ukloni štapić vanilije i dodaj želatinu te miješaj dok ne dobiješ ravnomjernu smjesu. Pažljivo procijedi kako bi se riješila ostataka želatine ili vanilije. Ulij smjesu u kalupe te prekrij plastičnom folijom kako bi izbjegla stvaranje korice. Kad se sve ohladi, ubaci u hladnjak i ostavi preko noći (ili barem 5-6 sati da se dobro ohladi).

Kalupiće s donje strane lagano namoči u toplu vodu kako bi panna cottu lakše prebacila na tanjuriće, a zatim ju prebaci te ukrasi umakom od čokolade ili šumskog voća te pravim šumskim voćem (možeš koristiti zamrznute verzije).

Psst! Sexy sive kompletiće s našeg kolaža nabavite u dućanima Lisca ili u njihovom internet dućanu!