3 neobična trika koja će ti pomoći da smanjiš i izbjegneš bore oko očiju

Foto: Givenchy, Michael Kors, Shutterstock, Chanel

NA ŽENINOM licu bore se prvo pojavljuju na dva mjesta - oko očiju i oko usana.


Mnoga istraživanja pokazala su kako upravo bore oko očiju najviše izluđuju žene, što je i razumljivo jer naši sugovornici najviše gledaju u naše oči, a kad se bore spoje s podočnjacima, rezultat zaista može biti nezadovoljavajuć.

Naravno borice je nemoguće potpuno izbjeći, no pravilna njega i obraćanje pažnje na to područje pomoći će vam da spriječite njihovo produbljivanje i pojavljivanje novih bora.

Dobra krema za područje oko očiju iznimno je važna (da, čak i ako imaš 25 godina - misli na budućnost), a važni su i ovi beauty trikovi koji će pomoći da tvoje lice što dulje ostane mlado.

1. Napokon posjeti optičara i nabavi naočale


"Ja dobro vidim, hvala lijepo! Naočale mi ne trebaju", govoriš samouvjereno i škiljiš svaki puta kad želiš pročitati titlove na televiziji ili vidjeti je li to tvoja frendica iz srednje škole preko ceste. Bravo, upravo si tako stvaraš bore na području oko očiju. Pregazi svoj ponos i posjeti optičara što prije.



2. Unosi puno više vode u tijelo

Kad je koža dehidrirana na njoj se brzo stvaraju bore i zato je vrlo važno održavati ju vlažnom izvana, ali i iznutra! Jedna ili dvije čaše vode na dan neće biti dosta - za lijepu kožu važno je da se navikneš piti barem osam čaša vode dnevno.



3. Nabavi dobre sunčane naočale

Čak i ako vidiš sasvim dobro, vjerojatno škiljiš kad god izađeš na sunce. Nabavi dobre sunčane naočale i nosi ih čak i zimi, za vrijeme sunčanih dana.