3 razloga zašto nisi prošla na intervjuu za posao

Foto: Shape

OBAVEZNO zapamti ove stvari za idući intervju.

1. Nisi se prodala
 
Znamo kako zvuči, no dopusti da ti objasnimo na što mislimo. Tvrtka koja je raspisala natječaj za posao, to je napravila kako bi našla osobu koja će joj pomoći u ostvarivanju njezinih ciljeva, a ne zato što su znali da će to izgledati dobro na nečijem životopisu. Prema tome, nema potrebe da gubiš vrijeme na objašnjavanje poslodavcu koliko je to velika prilika za tebe. Umjesto toga, reci mu konkretno kako mu možeš biti od koristi. Istakni sve vještine koje imaš, a koje nedostaju njegovom timu u tom trenutku.

2. Ponašala si se kao zvijezda
 
Ako si ostavila dojam razmažene zvijezde i da očekuješ da te tako i tretiraju, možeš zaboraviti drugi poziv. Naporan rad, prekovremeni sati i malo sna, ono su što nitko od nas nije priželjkivao kad naraste, ali i to se mora, dok se ne dokažeš. Zato, Beyonce, sljedeći put smiri doživljaje i nemoj ostavljati takav dojam, već onaj da si spremna naporno raditi da ostvariš svoje ciljeve i ciljeve tvrtke. 
 
3. Poslala si isti životopis svima
 
Tvoj životopis trebao bi biti posebno prilagođen svakom radnom mjestu za koje si se prijavila. Jedan univerzalni životopis za sve poslodavce puno je lakša, ali ne i bolja ideja. Svaki će tražiti nešto drugo i to u tvom životopisu treba biti na prvom mjestu.