3 straha zbog kojih si i dalje sama

Foto: Instagram

SVE tvoje frendice su u sretnim vezama, a ti si konstantno solo? Čak i ako aktivno radiš na tome da se tvoj status promijeni, moguće je da se sama sabotiraš. Ovo su česti strahovi koje single cure imaju kad su u pitanju veze, a vrlo često ni ne znaju da se nečega boje.
 
Hvata te panika od pomisli na soliranje
 
Neke se single cure brzo naviknu na život bez "bolje polovice", a neke su toliko opterećene bijegom od soliranja da ih hvata panika od pomisli da će zauvijek ostati same. Želja za vezom može biti jaka, ponekad nas strah od samoće toliko paralizira da ne možemo pobjeći iz trenutnog stanja.
 
Bojiš se da ćeš ga izgubiti
 
Čak i kad upoznaš nekoga i sve krene kako treba, u tebi se javlja tjeskoba i strah da će nešto poći po zlu. Naravno, to je uvijek opcija, ali ovakav strah se vrlo često pretvara u proročanstvo - što se više bojiš da ćeš ga izgubiti, jače ga pokušavaš zadržati, a to vrlo često kod muškaraca izaziva osjećaj gušenja.
 
Misliš da je isti kao tvoj bivši
 
Loša iskustva iz prošlih veza su tu da nas nauče nečemu, no ponekad kod žena izazivaju strah da će se sve opet ponoviti. Nova veza bi trebala biti nova, a ako u nju uneseš strahove i očekivanja iz stare veze, novom frajeru pripisuješ grijehe koje nije ni počinio. Strah od ponavljanja prošlosti ti tako krade šansu za bolju budućnost.