5 načina na koje je internet promijenio naše veze

Foto: Shutterstock

PRIJE je bilo jednostavno: Upoznaš tipa, razmijenite brojeve, nađete se na kavi - gotovo. Danas internet jako komplicira stvari, a iako ga inače volimo, bez ovih bi sitnica vrlo lako mogle živjeti:

Googlanje budućeg dečka

Prije smo o dečku mogle saznati samo ono što bi nam on htio otkriti, a danas možemo saznati gdje je rođen, kada, čak i kakve je ocjene imao u školi ili na faksu. Jasno je da je ovakav oblik špijuniranja donekle zabavan, ali isto tako, vrlo zastrašujuć. Činjenica da i on nas može Googlati nije niti romantična, niti zabavna.

Uhođenje na Facebooku


Nekada nismo znale gdje je naš dečko niti s kim je, a danas nam to sam servira na pladnju. Opcija check-in ne ostavlja puno toga nedorečenog, a opcija tag uz lokaciju odaje i što je radio (i s kim). Ponekad dobro dođe, ali u većini nam je slučajeva ipak bilo draže živjeti u neznanju.

Kontra

Jednako kao što mi špijuniramo svoje dečke, oni špijuniraju nas, što znači da će tu i tamo sigurno spaziti tvoje dopisivanje s bivšim preko statusa, a svaki tvoj komentar može mu djelovati kao da flertuješ s nekim drugim.

Stalni pristup

Prije si mogla isključiti telefon i reći da nisi doma, danas osim mobitela imamo i stalnu vezu sa svim društvenim mrežama, što znači da te tvoj dragi može kontaktirati preko maila, Facebooka, Myspacea, drugog maila, messengera… Ponekad volimo pobjeći od svih, a uz postojanje Interneta, to nam postaje sve teže i teže.

Sve se vidi

Svaka vaša svađa, svaki put kada si pošaljete pusu preko nekog statusa, imate publiku. Ova je opcija možda idealna za parove koji vole publiku u vezi, ali za većinu nas je jednostavno previše. Još je gore ako imamo prijatelje koji nas konstantno obasipaju svojim statusima koji bi trebali ostati privatni.