5 znakova da ispred tebe stoji lažljivac

Foto: Vogue

KOLIKO god on zvučao uvjerljivo, neke stvari će ga ipak odati.

1. Oči
 
Naše su oči odlični pokazatelj naših emocija. Bili mi sretni, tužni ili ljuti, one će to pokazati. Upravo zato, ako misliš da ti laže, to je idealno vrijeme za održavanje kontakta očima, dok on priča. Kriva osoba obično će skretati pogled, ako druga osoba neprestano gleda u nju. To će biti jasni pokazatelj da ti on ne govori istinu ili barem ne sve što bi trebao.
 
2. Znojenje
 
Ako si ga upravo uhvatila u laži, vrlo je vjerojatno da će on početi izgledati kao da je u sauni, a ne na kauču u dnevnom boravku, na vrlo ugodnoj temperaturi. Krivac bi se i na najmanju provokaciju trebao početi znojiti, otkrivaju stručnjaci za govor tijela. Također, ako ispred tebe stoji lažljivac, njegovi izrazi lica neće odgovarati riječima koje izlaze iz njegovih usta.
 
3. Dodirivanje dijelova tijela
 
Kada ljudi lažu, oni obično dodiruju svoje uši, bradu ili neke druge dijelove tijela. To su nesvjesne geste, koje će ti brzo dati odgovor koji tražiš.
 
4. Kretanje
 
Partner koji laže, teško će ostati na jednom mjestu više od nekoliko sekundi. Takav jedan hodat će gore-dolje po stanu, prelistavati časopise i slično, bez obraćanja pozornosti na razgovor. To jednostavno znači da razmišlja o tome što sljedeće reći ili učiniti, kako bi se ipak nekako izvukao.

5. Ljutnja
 
Vrlo je vjerojatno i da će on postati ljutit, kako ćeš ti postavljati pitanja na koja on ne planira istinito odgovoriti. Također, njegov ton postat će sarkastičan, a izraz lica kao da je uvrijeđen, zbog toga što sumnjaš u njega. No, i tu u pomoć priskaču stručnjaci, koji savjetuju da se zagledaš u njegov nos. Ako se on počinje crveniti, onda je stvarno ljut, a ako ne, onda ti priređuje predstavu, ali ne tako dobru.