6 zdravstvenih razloga zašto bi se trebala češće seksati

Foto: Calvin Klein

MOŽDA si mislila kako je seks samo fizički užitak.

Seks ima značajne zdravstvene beneficije, koje se jednostavno ne mogu ignorirati.
 
1. Jača tvoj imunološki sustav
 
Osjećaš da te lovi prehlada? Kreni prema spavaćoj sobi, a ne prema ljekarni. Seks nekoliko puta tjedno, u korelaciji je s visokim razinama imunoglobulina, antitijela koje štiti od infekcija i prehlada.
 
2. Snižava krvni tlak
 
Visoki krvni tlak često je simptom bolesti srca i bubrega te moždanog udara. A seks ga može sniziti. Dovoljno smo rekli.
 
3. Trošenje kalorija
 
Seks je tjelovježba. To možda nisu neke velike brojke, ali nisu ni potpuno zanemarive. Pola sata igre pod plahtama sagorijeva oko 144 kalorija, a što ste inovativniji, više kalorija sagorijevate.
 
4. Ublažava stres
 
Priznaj - gotovo svaki dan se dogodi nešto zbog čega se osjećaš kao da ćeš eksplodirati. Pa ako u tvom danu mora postojati neka "eksplozija", neka to bude ona uzrokovana užitkom.
 
5. Pomlađuje
 
Jedno je istraživanje u Škotskoj otkrilo kako redoviti seks pomlađuje.  Istraživači su promatrali sudionike iza ogledala te su za svakog trebali pogoditi koliko ima godina. Pokazalo se kako su ljudi koji su se seksali češće, izgledali 7-12 godina mlađe.
 
6. Bolji san
 
Endorfini koji se oslobađaju tijekom seksa, pomoći će tvom tijelu da se oslobodi stresa i opusti, što je odlična priprema za kvalitetan san. Također, endorfini su i odlično prirodno sredstvo za ublažavanje boli.