7 zajedničkih pogrešaka koje rade parovi

Foto: Glamour

ZADRŽI svoju vezu na pravom putu, izbjegavanjem ovih nekoliko zamki.

1. Ne suočavanje s dugovima
 
Brojna istraživanja otkrila su kako je novac razlog broj 1 čestih svađa parova. Ako imate zajednički budžet, obavezno napravite financijski plan, kojeg ćete se oboje držati.
 
2. Otuđivanje od prijatelja
 
Lijepo je biti zaljubljen, ali prijatelji su tu bili i prije njega, zato nipošto nije u redu da ih sad ignoriraš. Također, oni su ključni za uspješan brak, posebno onda kad trebaš neki savjet ili mali odmor od partnera.
 
3. Nedostatak seksa
 
Seksualna rutina nešto je što itekako može naštetiti tvojoj vezi. Shvaćamo da ste oboje zauzeti, no ponekad treba inicirati seks i kad ti se ne da. Brzo ćeš promijeniti mišljenje.
 
4. Zapuštanje
 
Našla si čovjeka s kojim želiš provesti život, ali to nipošto ne znači da bi se zato trebala zapustiti, već upravo suprotno.
 
5. Njegovi roditelji
 
Jedno je istraživanje otkrilo kako čak 50 posto ispitanika ima problematični odnos s partnerovom obitelji. No, ponekad treba pregrist jezik i napraviti i ono što ti se ne da. Također, ako ti se partner i žali na njih, poslušaj ga, ali nemoj još dodatno poticati to nezadovoljstvo, jer ti se to sve kad tad može vratiti.
 
6. Vrijeđanje
 
Naravno da ćete se koji put posvađati. No, prije nego izgovoriš nešto što nećeš moći povuć, izađi iz kuće i prošeći ili prespavaj.
 
7. Opsjednutost
 
I to ne jedno drugim, već stvarima kao što su važni koraci, poput zaruka ili djeteta. Uživajte u svakom trenutku, jer isforirane stvari nikada ne završe dobro.