Ako želite češće imati "vlažne snove", počnite spavati na trbuhu!

ZBOG konzumiranja sira prije nego što legnete u krevet imat ćete noćne more, no želite li imati nešto erotičnije snove istraživači preporučuju da počnete spavati na trbuhu.

Oni koji tu pozu preferiraju više od drugih tvrde kako su im snovi često povezani s osjećajima "vezivanja", "sputanosti" i "progona", a vjeruje se da je to zbog nedovoljne količine kisika za vrijeme spavanja licem okrenutim prema dolje, prenosi Daily Mail.

Istraživanje je provedeno na hongkonškom sveučilištu Shue Yan, na uzorku od 670 studenata od kojih su 2/3 bile žene, a ispitanici su ispunjavali upitnik o navikama spavanja te o sadržajima i intenzitetu snova.

"Istraživanje je pokazalo da se na sadržaj snova može utjecati pozom tijela tijekom spavanja. Vjerujemo da mozak za vrijeme sna nije u potpunosti odvojen od 'vanjskoga svijeta' pa poticaji iz okoline često budu pripojeni sadržaju snova. Nesvjesni dio mozga pokušava stvoriti smisao u svakoj situaciji pa čak i prilikom korištenja sadržaja iz realnosti tijekom sna", objasnio je Kai-Ching Yu, voditelj navedenoga istraživanja.