Anina seksi kuhinja: Mediteranska poslastica za vruće ljetne dane

DRAGE naše Rouge kuharice, dok još uživamo u ljetu i toplim danima, iskoristit ćemo ih maksimalno da se nauživamo i u morskim specijalitetima i mediteranskoj hrani. Za glavno jelo smo odabrali crveni rižoto s lignjama a za desert vam donosimo recept kako da same napravite osvježavajući voćni jogurt. Dobar tek!

Rižoto s lignjama

Potrebno:

600 g liganja
300 g riže
50 ml bijelog vina
1 staklenka ili tetrapak rajčice
1 glavica luka
1 žličica vegete

Priprema:

Na maslinovom ulju kratko popecite nasjeckani luk, dodajte lignje narezane na kolutiće, začinite vegetom i pirjajte. Nakon 10 minuta dodajte rižu, podlijte vinom i sa šalicom tople vode. Lagano promiješajte i nastavite pirjati na laganoj vatri dok riža ne omekša uz povremeno podlijevanje vodom. Dodajte umak od rajčice, promiješajte te kratko prokuhajte. Na kraju posipajte svježe nasjeckanim peršinom.

Voćni jogurt od malina

Potrebno:

2 pudinga od vanilije
15 žlica šećera
litra jogurta
300 g malina (može i zaleđenih)

Priprema:

Napravite puding od vanilije tako da stavite dvije razmućene vrećice u litru ključale vode. U vodu stavite 15 žlica šećera. Ostavite puding da se ohladi a zatim u njega mikserom umiješajte litru jogurta. Kada dobijete kremastu smjesu, ubacite maline. Maline možete zamijeniti i bilo kojim voćem po želji.