Anina seksi kuhinja: Na put sa zdravim sendvičima

DRAGE naše, vrijeme festivala, kupanja i izleta je stiglo. Sve manje vremena se provodi u kuhinji i teže se posvetiti zdravoj prehrani. No, kako se vaša prehrana ne bi svela na usputni junk food ili pekaru, donosimo vam brze recepte za zdrave i ukusne sendviče i grickalice koje uvijek možete ponijeti sa sobom. Osim što ćete nešto uštedjeti, možete biti sigurne da ćete jesti zdravo i kvalitetno. Dobar tek i još bolji provod!

Sendvič od puretine
Sastojci:

pureća šnicla
mozzarella
paprika
pecivo od cjelovitih žitarica

Postupak:

Ispecite puretinu i složite svoj sendvič od mesa, paprike i mozzarelle. Za dodatni okus možete dodati i malo maslinovog ulja, papra i octa.

Vege sendvič


Sastojci:

konzerva fileta od tune
10 dag tofua
2-3 žlice sojina vrhnja
žlica kečapa
žlica maslinova ulja
žličica umeboshi octa

Postupak:

Izvadite ribu iz konzerve. U posudu stavite sve sastojke i usitnite štapnim mikserom. Namažite na integralno pecivo i stavite u sendvič puno raznog sezonskog povrća.

Slatki sendvič

Sastojci:

Integralno pecivo
nisko kalorična marmelada
menta

Postupak:

Napravite sendvič od marmelade i kruha. Možete namazati i malo običnog ili kikiriki maslaca kao podlogu marmeladi. Stavite na vrh par listića mente. Integralni kruh sendviče s marmeladom pretvara u kolače.

Cornflakes grickalice


Sastojci:

300 ml voćnog jogurta (okus po želji)
1 vanilin šećer
malo naribane limunove korice
200 g cornflakesa
2 žlice meda
po želji malo šećera
2 žličice praška za pecivo

Postupak:

Cornflakes malo usitniti, zatim dodajte jogurt i ostale sastojke te dobro izmiješajte. Vlažnom žlicom izvaditi hrpice na papir za pečenje i peći 20 minuta na 180°C. Kad se ohlade odlijepiti s papira.