Anina seksi kuhinja: Rustikalni rižoto i kikiriki frape

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice i ovaj vikend nastavljamo s laganom i manje kaloričnom hranom. Iako su hladniji dani opet na vidiku, zaobići ćemo pravilo teške hrane jer se još uvijek oporavljamo od blagdanskih kolača. Danas smo za vas izabrale rižoto s pršutom i rukolom te frape od banane i kikirikija za desert. Dobar tek!

Rustikalni rižoto

Potrebno:

150 g riže
1 crveni luk
češnjak
timijan, ružmarin
temeljac za juhu (goveđi ili po želji)
150 g rukola
50 g pršut
40 g maslaca
3 dcl bijelog vina

Priprema:

Luk i češnjak isjeckajte što sitnije te ih propirjajte na maslinovom ulju a zatim dodajte rižu. Rižu nastavite pirjati dok ne postane staklenasta a te dodajte začine; ružmarin, timijan, sol i papar. Podlijte bijelim vinom i pustite da ispari. Nakon toga podlijevajte temeljcem i ne ostavljajte rižu bez tekućine. Pred sam kraj kuhanja riže dodajte maslac, izrezan pršut i promiješajte. Kad je rižot gotov dodajte rukolu i lagano promiješajte.

Brzi frape s kikirikijem

Potrebno:

2 banane
 2 žlice meda
100 ml hladnog mlijeka
1 žlica maslaca od kikirikija
100 ml hladnog vrhnja za šlag
žlica zobenih pahuljica

Priprema:

Banane ogulite i stavite u blender. Dodajte med, mlijeko, maslac od kikirikija i zobene pahuljice te sve dobro usitnite. U gotovi frape  lagano umiješajte vrhnje za šlag. Poslužite sa šlagom ili čokoladom po želji.

Pssst! Ana na fotografiji nosi Liscin kompletić iz kolekcije jesen/zima. (Trenutno na sniženju: grudnjak 155kn, gaćice 92 kune)