Anina seksi kuhinja: Ukusne svinjske rolice i desert s rumom

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice i ove subote smo za vas složile fini meni kako vam ne bi ponestalo ideja u kuhinji. Za glavno jelo odabrale smo svinjske rolice punjene rikolom, sirom i brusnicama u ukusnom umaku od vrhnja. Nakon toga slijedi čokoladni desert s keksima, rumom i šlagom. Predlažemo da se za današnji ručak inspirirate našim idejama. Dobar tek!

Svinjske rolice s brusnicama

Potrebno:

3 zlice maslinovog ulja
2 male žlice meda
žlica limunovog soka
0.5 dcl bijelog vina
4 svinjske šnicle
1,5 dcl vrhnja za kuhanje
brusnice
rikola
Cheddar sir ili drugi po želji

Priprema:

Šnicle dobro istucite, začinite vegetom te ih marinirajte i ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena prije pripreme. Nakon to su šnicle dobro upile marinadu, stavite na svaku od njih sir, rikolu i brusnice. Urolajte ih i učvrstite čačkalicama, uvaljajte u brašno i popržite. Pred kraj dodajte ostatak marinade i vrhnje za kuhanje. Poslužite uz njoke ili rižu.

Čokoladni desert s rumom

Potrebno:

80 g keksa
50 g čokolade
2 žlice ruma
1 vrećica pudinga (čokolada)
3 žlice šećera
500 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
1 rum-šećer

Priprema:

Kekse izlomite i rasporedite u zdjelice za posluživanje. Čokoladu rastopite na pari, dodajte žlicu slatkog vrhnja i rum te je prelijte preko keksa. Puding skuhajte i prelijte preko keksa i čokolade te pustite da se ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag, dodajte rum šećer te rasporedite po desertu.

Pssst! Ana na fotografi nosi neodoljivi komplet donjeg rublja Lisca! (Melanie korzet 247kn, Melanie gaćice 92 kn)